Bu atölye çalışmasında, Zevk Meselesi sergisindeki eserler aracılığıyla “Beğeni nedir?” sorusu üzerine düşünüyor, birlikte felsefi soruşturma yapıyoruz. Beğeni öğrenilir mi? Bu, bir planlı öğrenme midir, yoksa anadilimiz gibi maruz kalarak, kendiliğinden mi öğreniriz? Bu öğrenme biçimlerinin her biri beğenimizin oluşmasına nasıl etki eder? İster planlı ister yaşayarak öğrenme olsun, beğenimiz ne ölçüde başkalarının ne ölçüde bizim beğenimizdir? “Ben bunu beğeniyorum,” derken bu sadece bizim sesimiz midir, yoksa başka insanların sesinden izler de taşır mı? Yeni bir beğeni dünyasıyla karşılaşmakla yeni bir dil öğrenmek birbirine benzer mi? Ne kadar iyi öğrensek de o dil bizim için hep bir yabancı dil olarak mı kalır? Kitsch, diller ve beğeniler arasında nasıl bir ilişki kurar? Atölye çalışmasının sonunda katılımcılar felsefe yapma, varsayımları üzerine düşünme ve sorgulama, topluluk içerisinde aktif katılım gösterme ve düşüncelerini ifade etme, başkalarının fikirlerini açıklıkla dinleme, beğeni kavramı üzerine düşünme konusunda bilgi ve deneyim sahibi olacak.
Dr. Özge Özdemir hakkında
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2015 yılında Montclair State University / Institute for the Advancement of Philosophy for Children (IAPC) merkezinde Çocuklar İçin Felsefe eğitimi programını tamamladı. Little Thinkers Society'nin kurucusudur. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde Çocuklar İçin Felsefe Eğitmen Eğitimi Uzmanlık Sertifikası programını yürütmekte, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak Eğitim Felsefesi dersi vermektedir. Redhouse Kidz Yayınları'nın Çocuklar İçin Felsefe kitapları serisinin yazarıdır. Eğitmenlik, eğitmen eğitimi, eğitim içeriği hazırlama konularında bilgi ve deneyim sahibidir. 2009 doğumlu Ferhan'ın annesidir.
İlişkili sergi: Zevk Meselesi
Yaş Grubu: 10-12
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 1 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 60 TL
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
PERAkart AİLE’lere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)