Canlanan Anılar: Maket Atölyesi

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 28 Ocak 2020 / 13.00
  • 30 Ocak 2020 / 13.00

Seyahat etmek, dünyayı görmek, yeni yerler ve kültürler keşfetmek ne kadar güzel değil mi? Peki ya sonrası? Fotoğraflar; anılarımızı ve hikayelerimizi en iyi anlatan somut belgeler. Atölyede, kendi sehayatlerimizden veya sergide gördüğümüz fotoğraflardan bize kalan bir anıyı canlandırıyoruz. Bu anıyı tekrar yaşatacak aracımız olan fotoğraf makinesinin maketini yapıp, ardından da anımızı resmediyoruz. Resmettiğimiz anımızı, meydana getirdiğimiz makinenin çıkış gözünden alıp, arkadaşlarımızla hikayesini paylaşıyoruz. Böylece hem el becerimizi geliştiriyoruz, hem de hayal gücümüzü kullanarak bir anımızı görsel ve sözel olarak ifade etmeyi öğreniyoruz.

Eğitmenler: Ebru Rato & Melis Eraydın

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.