Canlanan Anılar: Maket Atölyesi

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 28 Ocak 2020 / 13.00
  • 30 Ocak 2020 / 13.00

Seyahat etmek, dünyayı görmek, yeni yerler ve kültürler keşfetmek ne kadar güzel değil mi? Peki ya sonrası? Fotoğraflar; anılarımızı ve hikayelerimizi en iyi anlatan somut belgeler. Atölyede, kendi sehayatlerimizden veya sergide gördüğümüz fotoğraflardan bize kalan bir anıyı canlandırıyoruz. Bu anıyı tekrar yaşatacak aracımız olan fotoğraf makinesinin maketini yapıp, ardından da anımızı resmediyoruz. Resmettiğimiz anımızı, meydana getirdiğimiz makinenin çıkış gözünden alıp, arkadaşlarımızla hikayesini paylaşıyoruz. Böylece hem el becerimizi geliştiriyoruz, hem de hayal gücümüzü kullanarak bir anımızı görsel ve sözel olarak ifade etmeyi öğreniyoruz.

Eğitmenler: Ebru Rato & Melis Eraydın

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

 Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi  <br>  Liliana Maresca

Bir Yük Arabası ve Bir İşgal Evi
Liliana Maresca

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!