Canlanan Anılar: Maket Atölyesi

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 28 Ocak 2020 / 13.00
  • 30 Ocak 2020 / 13.00

Seyahat etmek, dünyayı görmek, yeni yerler ve kültürler keşfetmek ne kadar güzel değil mi? Peki ya sonrası? Fotoğraflar; anılarımızı ve hikayelerimizi en iyi anlatan somut belgeler. Atölyede, kendi sehayatlerimizden veya sergide gördüğümüz fotoğraflardan bize kalan bir anıyı canlandırıyoruz. Bu anıyı tekrar yaşatacak aracımız olan fotoğraf makinesinin maketini yapıp, ardından da anımızı resmediyoruz. Resmettiğimiz anımızı, meydana getirdiğimiz makinenin çıkış gözünden alıp, arkadaşlarımızla hikayesini paylaşıyoruz. Böylece hem el becerimizi geliştiriyoruz, hem de hayal gücümüzü kullanarak bir anımızı görsel ve sözel olarak ifade etmeyi öğreniyoruz.

Eğitmenler: Ebru Rato & Melis Eraydın

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.