Çocuklar için Nakış: Tarihi İşlemek

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 27 Temmuz 2023 / 10.30

Binlerce yıllık sembollerden ve Göbeklitepe’nin T biçimli dikili taşlarının evreni temsil ettiği düşünülen dairesel düzeninden ilham alan çocuklar, arkeolojik motifleri daire formlu kasnaklara gerilmiş kumaşlara işliyor. Çocuklar arkeoloji ve tarihten yola çıkan benzersiz tasarımlarını yaratırken ince motor becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. 

Atölye yürütücüsü: Melike Güven
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho Benito 18 Nisan 1935’te, Kosta Rika’nın Punteneras bölgesinde dünyaya geldi. Ailesi başkent San José’ye göçtü ve Sancho 1952 yılında buradaki Kosta Rika Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra Kosta Rika Üniversitesi İktisadi Bilimler Okulu’nda eğitim görmeye başladı ve 1958 yılında iktisat bölümünden birincilikle mezun oldu.

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar.