Güneşli ve bulutlarla dolu bir gökyüzünü ya da yağmur tanelerinin arasında bir gökkuşağını desene dönüştürmeye ne dersin? Bu atölyede minyatür resimlerdeki örüntü doğa desenlerinden yola çıkıyoruz. Eva, sünger ve çeşitli geri dönüşüm malzemeleriyle baskı kalıplarımızı hazırlıyor, farklı renklerde akrilik boyalarla motifler yaratıyoruz. Atölyede, yaklaşık 2000 yıl önce kullanılan baskı tekniği ve geometrik desen formları üzerinde çalışıyor, el-göz koordinasyonumuzu ve ince motor yeteneklerimizi geliştiriyoruz.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.
Önemli Bilgilendirme:
Videolara çevrimiçi erişim, atölyeyi dilediğiniz zaman kolayca gerçekleştirmenizi sağlıyor.
Pera Öğrenme’nin hazırladığı atölye videosu ve malzeme listesini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. Bu atölyeyi satın alan herkes, 22 Eylül 2020 tarihinde 17:00-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek çevrimiçi rehberli sergi turuna katılma hakkı kazanır.
İlişkili Sergi: Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür
Ücret: 45 TL
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
PERAkart aile ile Pera Çocuk atölyeleri %50 indirimli!
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)