Doğadan Sanat: Tempera Boya Atölyesi
Evde Atölye Kiti

Pera Çocuk
7-12 Yaş

Eskiden sanatçıların boyalarını kendilerinin ürettiğini biliyor musun?  Sen de kendi boyalarını üretmeye ve el yapımı kağıtlar üzerine resim yapmaya ne dersin? Geçmişte minyatürlerde kullanılan toz pigmentler ve yumurtayla tempera boyalar hazırlıyoruz. Geri dönüşüm yöntemiyle üretilen el yapımı kağıtlar üzerine, hazırladığımız tempera boyalar ile şekiller ve desenler çiziyoruz. Bu çalışma aracılığıyla, doğal malzemeler ile boya üretmeyi keşfediyor ve hayal dünyamızı resimlerimizde özgürce ifade ediyoruz. 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

Önemli Bilgilendirme:
Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemelerle beraber, yapım aşamalarını anlatan video bulunmaktadır.
Bu atölyeyi satın alan herkes, 26 Kasım 2020 ve 24 Aralık 2020 tarihinde 17:00-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek çevrimiçi rehberli sergi turuna katılma hakkı kazanmaktadır. Rehberli tura bir bilgisayar üzerinden birkaç izleyici katılabilir. 

Evde Atölye Kiti’ni size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz. 

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

Eğitmen: Gonca Göde
İlişkili Sergi: Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür
Kapasite: 25 adet kit
Ücret: 100 TL 
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

PERAkart aile ile Pera Çocuk atölyeleri %50 indirimli!

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Kozbekçi Mustafa Ağa

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.