Gelecek Hatıraları sergisini rehber eşliğinde gezen çocuklar, geçmişi gelecekle buluşturan ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan renkli eserleri inceliyor. Atölyede çocuklar geçmiş yüzyıllarda geçen bir masalın aktif dinleyicisi olduktan sonra, bu masal geçmişte değil de gelecekte yaşansaydı neler olabileceği üzerine düşünüyor. Masalın ardından çocuklar çeşitli dergiler, renkli boyalar ve kolaj malzemeleri kullanarak bu gelecek hayalini görselleştiriyor.
Atölye yürütücüsü: Handan Dallı
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 200 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)