Geleceğin Fotoğrafları

Pera Çocuk
10-12 yaş

  • 23 Ocak 2020 / 13.00
  • 29 Ocak 2020 / 13.00

Fotoğraf makinası ne zaman keşfedildi? Peki artık günümüzde fotoğrafları nasıl çekiyoruz? Fotoğrafın teknik ve anlam bakımından geçirdiği evreleri keşfediyor; günümüzde fotoğraf efekt ve manipülasyon teknikleriyle nasıl yeni anlamlar üretildiği üzerine düşünüyoruz. Atölye çalışmasının ilk bölümünde fotoğraflarımızı çekiyor, ardından çektiğimiz fotoğraflarla fotoğraf efekti, manipülasyon, kolaj ve gif çalışması yapıyoruz. Böylelikle fotoğrafın gerçekliğine müdahele ederek yeni bir anlam yaratmanın mümkün olduğunu basit teknikler kullanarak öğreniyoruz.

Bu atölyede ışık, renk, pozlama, kontrast vb. değerler hakkında fikir sahibi oluyor, manipülasyon teknikleri ve kolaj çalışmaları ile yaratıcılığımızı ortaya koyuyor, kısa bir GIF çalışması ile animasyonun temel seviyesine de giriş yapıyoruz.

Eğitmen: Deniz Sena Girginel

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.