Gençlere Özel Tasarım Atölyesi: Çoğaltma

Pera Genç
13-17 Yaş

  • 22 Ocak 2025 / 16.00

Bu atölyede Dora Mauer’ın çalışmalarından yola çıkılarak parçadan bütüne yaratım süreci üzerine çalışılıyor. Tasarım, sanat, mimariye ilgi duyan gençler için tasarlanmış atölyede, ister bir kağıdın üzerinde boya ile, ister (kürdan veya kağıttan el yapımı ya da ahşap çubuk gibi) basit objelerle üç boyutlu olarak bir modül yaratılıyor. Atölye süresince farklı yönler ve versiyonlarda tekrar edilen modüller, süreç sonunda büyük bir bütün oluşturuyor.

Atölye Yürütücüleri: Karin Özdemircioğlu, Virna Gülzari
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Karin Özdemircioğlu Hakkında
Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul’da bulunan, pek çok yabancı ve yerli reklam ajansında sanat yönetmeni, reklam yazarı ve kreatif direktör olarak çalıştı. Kısa bir süre öncesine kadar Bravo İstanbul’un kurucu ortaklığını yaptı. Seramik, mozaik, ahşap oymacılığı gibi sanat ve zanaat disiplinlerinde eğitimler aldı. Hâlen, dergi ve dizi yazarlığı yapmaktadır.

Virna Gülzari Hakkında
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans ve Klinik Psikoloji Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) ve çeşitli merkezlerde çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Klinik Psikoloji ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Ergen Klinik Psikolojisi yüksek lisans programlarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bireysel sanat çalışmalarının yanı sıra sanat, psikoterapi ve ruh sağlığının buluştuğu projeler üzerinde çalışmaktadır.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.