Geri Dönüşüm ile Tasarım

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 26 Ocak 2021 / 11.00
  • 30 Ocak 2021 / 11.00
  • 4 Şubat 2021 / 11.00
  • 6 Şubat 2021 / 11.00
  • 11 Şubat 2021 / 11.00
  • 13 Şubat 2021 / 11.00

Bu atölyede sanatçı Kıymet Daştan’ın Kristal Berraklığı sergisindeki günümüzde gitgide kullanımı azalan optik diskleri eriterek kristalimsi şekiller yaratma denemeleriyle başlayan “Unutma(ma)ktan Korkuyorum” projesinden ilhamla, evde kullanılmayan malzemelerle yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. Seçtiğimiz atık malzemelerin geometrik şekilleri bize yeni tasarımımız için fikir veriyor. Her malzemeyi birer yapboz parçası olarak hayal edip, deneye yanıla hayal ettiğimiz tasarımı oluşturuyor ve el becerilerimizi geliştiriyoruz.

İlişkili Sergi: Kristal Berraklığı

Malzemeler
Çeşitli atık malzemeler (Pet şişe, karton içecek kutusu, şampuan veya krem kutusu, kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosu, düğme, kırık oyuncak parçaları, pipet vb.)
Sıvı yapıştırıcı
Bant
Makas
Fırça
Çeşitli boyalar (Akrilik boya, parmak boyası, sulu boya, keçeli kalem, pastel boya vb.) 

Eğitmen: Ceyda Yakacık
Yaş Grubu: 4-6
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 40 dakika 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 80 TL 

4-6 yaş grubuna yönelik çevrimiçi atölyelere katılımcıların bir yetişkin ile katılması rica olunur.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. 

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

PERAkart AİLE ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.