Görselden İşitsele: Müzikli Kolektif Kompozisyon

Pera Yetişkin

  • 18 Ekim 2024 / 19.00

Müzik terapisti Danny D. Kora yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, aktif katılımı merkeze alarak müzikal bir keşfe çıkılıyor. Katılımcılar; şarkı yazımı ve müzikal iletişim gibi teknikleri kullanıyor; Vera Molnár, Maurer ve Rákóczy'nin çalışmalarından ilham alarak yer değiştirebilen şekiller aracılığıyla bir müzik kompozisyonu oluşturuyor.  

Atölye Yürütücüsü: Danny D. Kora
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Danny D. Kora hakkında
Berklee Müzik Konservatuvarı’ndan (Berklee College of Music) Müzik Terapisi diplomasıyla mezun oldu. 2008 yılından beri, İstanbul'da çocuk ve yetişkinlerle çalışıyor. Uzmanlık alanları arasında, ruh sağlığı, travma rehabilitasyonu ve çocukların gelişimsel ihtiyaçları bulunuyor. Müziğin kültürlerarası bir bağ olduğuna inanan, Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD) üyesi Kora; gitar, perküsyon, vokal, piyano, davul, bağlama, ud, mızıka, ney gibi pek çok müzik aleti çalıyor. Yurtiçi ve yurtdışında projeler, mültecilerle ve ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını içeren kitap bölümleri ve makaleleriyle müzik terapisi alanına katkıda bulunan Kora, Danny Lundmark adıyla da bilinmektedir.

 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Marcel Dzama’dan 5 Film Önerisi

Marcel Dzama’dan 5 Film Önerisi

Marcel Dzama’nın sinemayla kurduğu bağ, çizimlerinden video işlerine tüm eserlerinin temelinde yer alıyor. Aşağıdaki beş film, onun anlatım biçimini şekillendiren başlıca ilham kaynakları.

Organize Bir Kaos: Marcel Dzama ile Atölyesinde

Organize Bir Kaos: Marcel Dzama ile Atölyesinde

Marcel Dzama’nın Pera Müzesi’ndeki kişisel sergisi Ay Işığıyla Dans vesilesiyle Brooklyn’de bulunan atölyesinde buluşuyoruz. Bu çok soğuk Ocak gününde bizi sıcacık bir gülümsemeyle karşılıyor ve birkaç saatliğine onun gerçeküstü karakterler, müzik, dans, siyaset ve oyunla dolu dünyasına dahil oluyoruz.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.