Güç Çiçeği Atölyesi

Pera Yetişkin

  • 28 Temmuz 2023 / 19.00
  • 4 Ağustos 2023 / 19.00

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisini rehberli tur ile gezerek kadim insanlık tarihinin geçmişinden günümüze uzanan buluntularının etkileyici fotoğraflarını inceleyen katılımcılar, atölyede sosyal farkındalık içeren bir yolculuğa davet ediliyor. Tarih öncesinden günümüze, farklı medeniyetlerin katkısıyla şekillenen kültür ve bir arada yaşam konusunda düşünme fırsatı bulan katılımcılar, bu atölye için hazırlanan “güç çiçeği” şablonları üzerinde toplumsal kimlik, güç, ayrıcalık ve baskının deneyimlenme biçimleri konusunda düşünmeye davet ediliyor. Atölyede, kimliklerin çeşitli temel unsurlarını ve bunların güçle olan ilişkisini görselleştirmek için çiçek şablonları ile renkli kalemler kullanılıyor.

Etkinlik dili Türkçedir. Farsça ve Arapça çeviri yapılacaktır.

Atölye yürütücüsü: İKGV - İris Bilen
Kontenjan: 5 kadın
 Süre: 90 dakika

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir. Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

İKGV hakkında

İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV), insani gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla sağlık, eğitim ve istihdamla ilgili alanlarda çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğu 1988 yılından bu yana hassas grupları önceleyen İKGV, çalışmalarını üreme ve cinsel sağlığın desteklenmesi, insan ticareti ile mücadele ve uluslararası ve geçici koruma alanlarında yoğunlaştırmıştır.

İş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.