Hayalimdeki Park

Pera Çocuk
10-12 Yaş

  • 24 Ekim 2020 / 12.30
  • 31 Ekim 2020 / 12.30
  • 7 Kasım 2020 / 12.30
  • 14 Kasım 2020 / 12.30

Şehrimizde bir park hayal edelim… Etrafımızda neler görürüz? Kimler olur? Ağaç mı? Peki ama hangi ağaç? Nasıl bir çiçek? Gökyüzü nasıl? Birlikte hayal ettiğimiz bu parkta minik bir oyunla resim yapmaya ne dersiniz? Peki bunu yaparken hayal ettiğimiz ağacı sokakta gördüklerimizden farklı resmetmeye ne dersiniz? İstanbul Tasarım Bienali’nin Yeni Yurttaşlık Ritüelleri adlı programı kapsamında şehrin farklı köşelerindeki yerleştirmelerden ilham alan bu atölyede, hayalimizdeki parkı birlikte düşünüyoruz. Kolaj çalışmasıyla hazırlayacağımız bu parka farklı malzemeleri dahil ederek birbirinden farklı tasarımlar yapıyoruz.

Malzemeler
Kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Eski dergi ve gazeteler, el ilanları, broşürler

Kontenjan: 25 kişi
Süre: 40 dakika
İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, İKSV Alt Kat iş birliğiyle hazırladığımız 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Fotoğraf: Poyraz Tütüncü

    

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.