Hikâyenin Tohumları: Aile Öyküleri

Pera Yetişkin

  • 1 Eylül 2023 / 19.00

Göbeklitepe ve çevresini fotoğraflarken gizem, köken ve sonsuzlukla ilgili soruların peşinden giden sanatçı Isabel Muñoz’un, fotoğrafın “hiç anlatılmamış hikâyeleri anlatma gücüne” olan inancından ilham alan bu atölyede, hikâye oluşturmanın ve anlatmanın kökenleri araştırılıyor. Ailelerde anlatılagelen hikâyeler/masallar ya da ailelerin geçmişinde yaşanmış anılar/anlatıların ışığında, bir hikâyeyi yazmanın ve sözlü olarak anlatmanın birbirinden farklı dinamikleri üzerine düşünen katılımcılar, atölyede oluşturdukları hikâyeyi yaşatmak ve asli işlevini devam ettirmek için hikâyelerinin anlatıcısı olmaya davet ediliyor.

NotKatılımcıların atölyeye gelirken duydukları bir aile hikâyesini, geçmişte anlatılmış bir masalı düşünmeleri ya da yanlarında aile yadigârı bir nesne/fotoğraf getirmeleri tavsiye edilir.

Atölye yürütücüsü: Ekin Can Göksoy & Mete Özel
Kontenjan: 10 kişi 
Süre: 90 dakika 
Atölye başına katılım bedeli: 200 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir. 
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Mavi Giysili Kız

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.