Işığın Yolculuğu: Uzun Pozlama

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 25 Ocak 2020 / 13.00
  • 31 Ocak 2020 / 13.00

Gittiğin en uzak yer neresi? Yaptığın yolculuklardan hangisi en sevdiğin? Her yolculuk bir iz bırakır. Toprağa, havaya, suya ve kalbimize. Atölyede ışığın yolculuğunu araştırıyor, bu yolculuk sırasında ışığın bıraktığı izlerin peşine düşüyoruz. Göz açıp kapatıncaya kadar kaybolan ışığın izlerini fotoğraflarımızda saklamanın nasıl mümkün olduğunu öğreniyoruz. Uzun pozlama fotoğraf tekniğini keşfediyor, rengarenk izler taşıyan fotoğraflar çekiyoruz. Bu büyülü deneyimle ortaya çıkaracağımız eserler kalbimizde unutulmaz izler bırakıyor.

Eğitmen: Latife Tunç

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.