Kağıttan Pop-up Kent Tasarımı

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 26 Ocak 2022 / 11.00
  • 4 Şubat 2022 / 11.00

Yaşadığınız kentlerin geçmişteki hallerini hiç düşündünüz mü? İstanbul’da eski dönemlerden kalma birçok yapı olduğunu biliyor muydunuz? Sergideki eserleri inceleyip İstanbul’un katmanlarını ve bu katmanlardaki geometrik biçimleri keşfediyoruz. Şehrin görsel dönüşümünü renk ve şekillerle resmedip, 3 boyutlu pop-up tekniğini kullanarak bir İstanbul anlatısı oluşturuyoruz. Bu atölyede el becerimizi ve 3 boyutlu düşünme yeteneğimizi geliştiriyor, hayallerimizi malzemelerle görselleştirip özgürce ifade ediyoruz. 

İlişkili Sergiİstanbul’dan Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800-1955

Malzemeler  (Kit ile gönderilecektir)
Maket Taslağı
Kuru Boya
Sulu Boya
Fırça
Makas
Yapıştırıcı

Eğitmen: İpek Kay
Yaş Grubu: 7-12 yaş
Süre: 75 dakika
Kontenjan: 10 kişi 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 185 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.

Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

PERAkart AİLE’lilere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!