Kesişen Portreler

Pera Çocuk
4-6 Yaş

  • 2 Nisan 2025 / 10.30
  • 4 Nisan 2025 / 10.30

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ve Osman Hamdi Bey sergilerini rehber eşliğinde gezen çocuklar, tablolardaki yüzlerce yıllık portreleri inceleyerek insanların giyim, aksesuar, duruş ve ifadeleri üzerine sohbet ediyor. Atölyede ise resimlerdeki figürlerin ayrıntıları kesilerek şeffaf filmler arasına yerleştiriliyor. Çeşitli süsleme malzemeleri ve boyalarla yepyeni karakterler oluşturdukları kolajları laminasyon makinesiyle son hâline getiriliyor.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 60 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı. 

"Mimarlık ile Dans"

"Mimarlık ile Dans"

Sanırım Frank Zappa (bazıları bunu Laurie Anderson’ın söylediğini iddia ediyor) bir söyleşisinde “müzik üzerine yazmak mimarlık ile dans etmeye benzer” demiş. 

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.