Öğretmenlere Özel: Duygusal İlk Yardım

Öğretmenler

  • 2 Şubat 2024 / 15.30

Düştüğümüzde ve bir yerimiz yaralandığında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ama kalbimiz kırıldığında, başarısız olduğumuzda, kaygılandığımızda ya da zor bir hayat deneyimi ile karşılaştığımızda aslında ne yapmamız gerektiğini biliyor muyuz? Bu tür durumlara nasıl yaklaşırsak iç dünyamızda büyüyerek kontrolden çıkmalarını engeller ve iyi oluşumuzu destekleriz? Bu atölyede öğretmenler, Gelecek Hatıraları sergisini rehberli tur ile gezdikten sonra; üç temel unsuru “kendine iyi bakmak, empati ve bilinçli farkındalık (mindfulness)” olan, hem kendilerine hem de öğrencilerine uygulayabilecekleri “Duygusal İlk Yardım” beceri setini öğreniyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.