Sergiyi üç boyutlu ortamda çevrimiçi olarak gezen çocuklar, Isabel Muñoz’un fotoğraflarında figürleri nasıl görünür kıldığını, ışık ve gölgeyi nasıl kullandığını keşfediyor. Ardından çocuklar sergideki figürlerden en çok ilgilerini çekenlerin, gün yüzüne çıkarılmadan önce toprak altında nasıl saklı kalmış olabileceğini hayal ederek resmediyor ve bakışlarını şekillendirecek üç boyutlu bir nesne tasarlıyor. Bu “bakma nesnesi” ile resimlerin içinde saklanan figürleri görünür kılan çocuklar, bir anlatının birden çok yanının olabileceğini renkli bir şekilde deneyimliyor.
Malzemeler
A4 kağıt
Renkli karton
Renkli asetat (ya da renkli şeffaf dosya)
Keçeli kalem
Makas
Yapıştırıcı (ya da bant)
Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 100 TL
İndirimli: 50 TL
Grup: 80 TL (toplu 10 bilet ve üstü)