Saklı Figürler: Bak, Buradayım!

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 10 Ağustos 2023 / 10.30

Sergiyi üç boyutlu ortamda çevrimiçi olarak gezen çocuklar, Isabel Muñoz’un fotoğraflarında figürleri nasıl görünür kıldığını, ışık ve gölgeyi nasıl kullandığını keşfediyor. Ardından çocuklar sergideki figürlerden en çok ilgilerini çekenlerin, gün yüzüne çıkarılmadan önce toprak altında nasıl saklı kalmış olabileceğini hayal ederek resmediyor ve bakışlarını şekillendirecek üç boyutlu bir nesne tasarlıyor. Bu “bakma nesnesi” ile resimlerin içinde saklanan figürleri görünür kılan çocuklar, bir anlatının birden çok yanının olabileceğini renkli bir şekilde deneyimliyor. 

Malzemeler
A4 kağıt
Renkli karton
Renkli asetat (ya da renkli şeffaf dosya)
Keçeli kalem
Makas
Yapıştırıcı (ya da bant)

Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL

Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.