Saklı Figürler: Bak, Buradayım!

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 10 Ağustos 2023 / 10.30

Sergiyi üç boyutlu ortamda çevrimiçi olarak gezen çocuklar, Isabel Muñoz’un fotoğraflarında figürleri nasıl görünür kıldığını, ışık ve gölgeyi nasıl kullandığını keşfediyor. Ardından çocuklar sergideki figürlerden en çok ilgilerini çekenlerin, gün yüzüne çıkarılmadan önce toprak altında nasıl saklı kalmış olabileceğini hayal ederek resmediyor ve bakışlarını şekillendirecek üç boyutlu bir nesne tasarlıyor. Bu “bakma nesnesi” ile resimlerin içinde saklanan figürleri görünür kılan çocuklar, bir anlatının birden çok yanının olabileceğini renkli bir şekilde deneyimliyor. 

Malzemeler
A4 kağıt
Renkli karton
Renkli asetat (ya da renkli şeffaf dosya)
Keçeli kalem
Makas
Yapıştırıcı (ya da bant)

Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL

Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico

De Chirico, Mart 1910’da, annesi ve erkek kardeşiyle birlikte Floransa’ya taşındı. De Chirico, ilk metafizik resmini yaptı: Santa Croce Meydanı’ndan esinlediği Bir Güz Öğleden Sonrasının Muamması’nı. 

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir. 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!