Sanat Terapisi ile Deneyimden Hatıraya

Pera Yetişkin

  • 14 Ocak 2024 / 14.00

Klinik psikolog ve dışavurumcu sanat terapisti Suzi Amado yürütücülüğünde gerçekleşen atölye öncesinde katılımcılar, arşiv/koleksiyon nesnelerinin gelecek-odaklı bir perspektiften yeniden yorumlandığı Gelecek Hatıraları sergisini rehber eşliğinde geziyor. Atölye çalışmasında ise; son zamanlarda yaşadıkları -olumlu bir his olduğu kadar anlamlı bir insani bağ da olabilecek- bir deneyimi, sanat aracılığı ile “geleceğin hatıralarına” çeviriyor. Güvenli bir paylaşım alanı oluşturmayı amaçlayan atölyede her katılımcı; kolaj, yazı, şiir, müzik gibi farklı araçları bir arada kullanarak hatırlamanın aracısı olacak çalışmalar tasarlıyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 200 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 100 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Suzi Amado hakkında
Koç Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü’nde lisansını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Suzi Amado, şu an terapi yapıyor ve süpervizyon veriyor. Kurumlara yönelik mindfulness, zaman yönetimi, duygusal ilk yardım ve psikolojik esneklik eğitimleri veren, “Ruhuna Pansuman”, “Kırık Bir Kalbi Tutmak” ve “Sakura Baharı Bekliyor” kitaplarının yazarı olan Suzi Amado’nun ayrıca “Suzi ile Kırılgan Sohbetler” isimli bir podcast programı bulunuyor. İnsan merkezli terapi yaklaşımını benimseyen Amado, terapi sürecinde sanat, yönlendirilmiş imgeleme, kum tepsisi, mindfulness ve öyküsel terapiyi kullanıyor

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”