Sanatçı Gizem Candan ile Yaratıcı Düşünme

Pera Yetişkin

  • 1 Ekim 2021 / 19.00

Düşünürken nasıl özgür olunur, kavramlar arasında nasıl ilişki kurulur, zihin haritası nasıl oluşturulur ve neden önemlidir, günlük hayatta kullandığımız objeler üzerinden farklı bir anlatım gerçekleştirilebilir mi? Katılımcılarla kişisel çıktılarımız üzerinden, odaklandığımız kavramlar ve günlük hayatta sıkça kullandığımız somut objeler arasında ilişkiler kurabileceğimiz özgür bir alan yaratıyoruz. Atölyede sanatçının belirlediği bir kavram üzerinden zihin haritası çıkararak, bu harita üzerinden belirlediğimiz çıktıyla, etrafımızda o an olan gündelik bir obje ile bağlantı kurmayı amaçlıyoruz. 

Malzemeler
Kağıt
Kalemler 

lişkili Sergi: Yüzleşme
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1,5 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 25 TL 

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Gizem Candan Hakkında

Gizem Candan 2019 yılında Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim ve Grafik Tasarım bölümlerinden mezun olmuştur. Daha sonra Toronto, Kanada’ya giderek Humber College’da 3D Modelleme ve Görsel Efekt programını bitirir. Üniversite eğitimini resim ve tasarım bölümlerinde tamamlaması, sanatının oluşumunu büyük ölçüde etkilemiştir. Klasik resim anlayışının yanında, medyayı da üretim sürecinde kullanır. Video, baskı, yağlıboya gibi multidisipliner teknikleri kullanarak insanın psikolojik durumlarını araştırmaktadır. Çalışmalarında genellikle çevresindeki olaylardan ve hayatındaki kişilerden ilham almaktadır. Anları yakalayıp onları yeni bir gerçeklikte izleyicilerle buluşturmayı hedefler. Çalışmalarına Toronto’dan devam etmektedir.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.