Sihirli Meyveni Yarat

Pera Çocuk
4-6 Yaş

Kahvenin içecek olmadan önce nasıl yetiştiğini, evimize nasıl geldiğini biliyor musun? Bir tahminin var mı? Sence bir meyve midir yoksa sebze mi, yoksa bir abur cubur mu ya da çerez mi? Kahve bir meyve ve aynı diğer meyveler gibi ağaçta yetişiyor! Kahve ağacının bu meyvesi aslında ilk başta kırmızı renkli, kavrulduktan sonra bizim bildiğimiz kahverengi çekirdeklere dönüşüyor.

Afrika’da yaşayan Etiyopyalılar, kahveyi ilk keşfettiklerinde onu kaynatarak nefis bir içecek yapılabildiğini buldular ve ismine Sihirli Meyve dediler. Peki senin sihirli bir meyven olsa nasıl olurdu? Onu çizebilir misin? Kağıt üzerine renkli kalemlerinle kendi sihirli meyveni çizip, senin sihirli meyvenin sihri ne olurdu herkesle paylaş! Sosyal medyada #PeraÖğrenme etiketini kullanmayı unutma...

 
İlişkili Sergi: Kahve Molası 

Resimleyen: İpek Kay
Oyun Yazarı: Neray Çeşme

Bu program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl dönümüne özel, dijital sergilerimizden esinlenerek hazırlanmıştır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.