Sihirli Pencereden Sızan Resim

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 14 Kasım 2024 / 13.30

Hesaplar ve Tesadüfler’i rehber eşliğinde gezen çocuklar, atölyede saydam, yarı saydam ve opak kavramları hakkında bilgi ediniyor. Ardından şeffaf yüzey üzerine, rengarenk geometrik şekilleri belirlemiş oldukları bir düzende bir araya getiriyor ve asetat kalemleriyle eklemeler yapıyor. Çocukların oluşturdukları kompozisyonlar, ışığın farklı geçirgenlikte malzemeler ve çeşitli renkler üzerindeki etkisiyle etrafa yansıyan sihirli resimlere dönüşüyor.

Atölye yürütücüsü: Anna Karayorgi
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Anna Karayorgi hakkında
Disiplinlerarası çalışan bir sanatçı olmasının yanı sıra kostüm, kukla ve sahne tasarımcısıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde, Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümünde, lisans eğitimini tamamlamıştır. Birçok özel ve kamu tiyatro kurumlarıyla çalışmıştır. Ayrıca çocuk ve yetişkinlere yönelik kukla atölyeleri düzenlemiş ve eğitmenliğini yapmıştır.  Tiyatro alanındaki bu çalışmalarına eşzamanlı olarak ürün tasarımı çalışmalarına da devam etmektedir. Son dönem çalışmalarında kısa animasyon filmleri de üretmiştir. İlk kısa animasyon filmi "Masalların Masalı" 2023, Konyaaltı Film Festivali ve 35. Girona Film Festivali'nde gösterime girmeye hak kazanmıştır. Tiyatro ve kukla tiyatrosu alanındaki çalışmalarına, ayrıca İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde eğitim ve mesleki hayatına devam etmektedir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.