Sulu Boya ile Minyatür Çizimler
Sanatçı Atölyesi: Gabrielle Reeves

Pera Yetişkin
18+

  • 9 Eylül 2020 / 19.00
  • 30 Eylül 2020 / 19.00

Sergide yer alan manzara resimlerini sanatçı Gabrielle Reeves ile inceliyor ve yeniden yorumluyoruz! Katılımcılarla, minyatür eserlerden yola çıkarak resimlerimizi oluşturmak için çizim ve sulu boya tekniklerini nasıl kullanacağımızı öğreniyor, atmosfer ve perspektif yaratmak, belirli bir his uyandırmak adına renkleri kullanmayı deneyimliyoruz. Bu atölye çalışmasıyla, renk teorisi, renk karıştırma ve uygulama süreçleri gibi temel çizim ve sulu boya tekniklerini yaratıcı bir keşfe çıkıyoruz. Atölye sonunda elde ettiğimiz resimler, minyatür sanatının renkli ve modern bir yorumu oluyor. 

İlişkili Sergi: Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür

Malzemeler
Sulu boya kağıdı
Sulu boya
Su kabı
Fırça

Kontenjan: 20 kişi
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


Gabrielle Reeves Hakkında

Görsel sanatçı Gabrielle Reeves, Wyoming, Casper doğumludur. Eserleri, Casper'daki Nicolaysen Art Museum, Fort Collins’teki Global Village Museum ve Türkiye, Kapadokya’daki Güray Müzesi’nin de aralarında bulunduğu bir dizi solo sergide yer almıştır. Aynı zamanda Istanbul Concept Gallery’deki Yeni Hikayeler / New Stories ve Kaybolan Suretler / Lost Forms sergileri, Circuit İstanbul'daki Şehir Ezmesi / City Paste: an exhibition reflecting on change in Istanbul  ve Türkiye, Malatya’daki Silahtar Kervansarayı’nda düzenlenen Plastik Sanatlar / Plastic Arts sergisinin de dahil olduğu pek çok grup ve 2 kişilik sergide de bulunmuştur. Çalışmaları, Nicolaysen Art Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Wyoming Üniversitesi’nin Laramie kampüsü de dahil olmak üzere birçok kalıcı koleksiyonda da yer almaktadır. Gabrielle, serbest sanatçı olarak çalıştığı İstanbul’da yaşamaktadır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.