Sulu Boya ile Minyatür Çizimler
Sanatçı Atölyesi: Gabrielle Reeves

Pera Yetişkin
18+

  • 9 Eylül 2020 / 19.00
  • 30 Eylül 2020 / 19.00

Sergide yer alan manzara resimlerini sanatçı Gabrielle Reeves ile inceliyor ve yeniden yorumluyoruz! Katılımcılarla, minyatür eserlerden yola çıkarak resimlerimizi oluşturmak için çizim ve sulu boya tekniklerini nasıl kullanacağımızı öğreniyor, atmosfer ve perspektif yaratmak, belirli bir his uyandırmak adına renkleri kullanmayı deneyimliyoruz. Bu atölye çalışmasıyla, renk teorisi, renk karıştırma ve uygulama süreçleri gibi temel çizim ve sulu boya tekniklerini yaratıcı bir keşfe çıkıyoruz. Atölye sonunda elde ettiğimiz resimler, minyatür sanatının renkli ve modern bir yorumu oluyor. 

İlişkili Sergi: Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür

Malzemeler
Sulu boya kağıdı
Sulu boya
Su kabı
Fırça

Kontenjan: 20 kişi
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


Gabrielle Reeves Hakkında

Görsel sanatçı Gabrielle Reeves, Wyoming, Casper doğumludur. Eserleri, Casper'daki Nicolaysen Art Museum, Fort Collins’teki Global Village Museum ve Türkiye, Kapadokya’daki Güray Müzesi’nin de aralarında bulunduğu bir dizi solo sergide yer almıştır. Aynı zamanda Istanbul Concept Gallery’deki Yeni Hikayeler / New Stories ve Kaybolan Suretler / Lost Forms sergileri, Circuit İstanbul'daki Şehir Ezmesi / City Paste: an exhibition reflecting on change in Istanbul  ve Türkiye, Malatya’daki Silahtar Kervansarayı’nda düzenlenen Plastik Sanatlar / Plastic Arts sergisinin de dahil olduğu pek çok grup ve 2 kişilik sergide de bulunmuştur. Çalışmaları, Nicolaysen Art Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Wyoming Üniversitesi’nin Laramie kampüsü de dahil olmak üzere birçok kalıcı koleksiyonda da yer almaktadır. Gabrielle, serbest sanatçı olarak çalıştığı İstanbul’da yaşamaktadır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Büyük K’nın serüveni

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?