Sulu Boya ile Minyatür Çizimler
Sanatçı Atölyesi: Gabrielle Reeves

Pera Yetişkin
18+

  • 9 Eylül 2020 / 19.00
  • 30 Eylül 2020 / 19.00

Sergide yer alan manzara resimlerini sanatçı Gabrielle Reeves ile inceliyor ve yeniden yorumluyoruz! Katılımcılarla, minyatür eserlerden yola çıkarak resimlerimizi oluşturmak için çizim ve sulu boya tekniklerini nasıl kullanacağımızı öğreniyor, atmosfer ve perspektif yaratmak, belirli bir his uyandırmak adına renkleri kullanmayı deneyimliyoruz. Bu atölye çalışmasıyla, renk teorisi, renk karıştırma ve uygulama süreçleri gibi temel çizim ve sulu boya tekniklerini yaratıcı bir keşfe çıkıyoruz. Atölye sonunda elde ettiğimiz resimler, minyatür sanatının renkli ve modern bir yorumu oluyor. 

İlişkili Sergi: Minyatür 2.0, Güncel Sanatta Minyatür

Malzemeler
Sulu boya kağıdı
Sulu boya
Su kabı
Fırça

Kontenjan: 20 kişi
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


Gabrielle Reeves Hakkında

Görsel sanatçı Gabrielle Reeves, Wyoming, Casper doğumludur. Eserleri, Casper'daki Nicolaysen Art Museum, Fort Collins’teki Global Village Museum ve Türkiye, Kapadokya’daki Güray Müzesi’nin de aralarında bulunduğu bir dizi solo sergide yer almıştır. Aynı zamanda Istanbul Concept Gallery’deki Yeni Hikayeler / New Stories ve Kaybolan Suretler / Lost Forms sergileri, Circuit İstanbul'daki Şehir Ezmesi / City Paste: an exhibition reflecting on change in Istanbul  ve Türkiye, Malatya’daki Silahtar Kervansarayı’nda düzenlenen Plastik Sanatlar / Plastic Arts sergisinin de dahil olduğu pek çok grup ve 2 kişilik sergide de bulunmuştur. Çalışmaları, Nicolaysen Art Museum, Kapadokya’daki Güray Müzesi ve Wyoming Üniversitesi’nin Laramie kampüsü de dahil olmak üzere birçok kalıcı koleksiyonda da yer almaktadır. Gabrielle, serbest sanatçı olarak çalıştığı İstanbul’da yaşamaktadır.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.