Pera Çocuk
8-12 Yaş
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneksel gölge oyunu tekniğinin öğrenildiği ve eğlenceli gölge kuklalarının tasarlandığı bu atölyede, çocuklar Karagöz figürlerinden ilham alarak hayal ettikleri bir deniz canlısını, eklemli bir şekilde çiziyor. Renkli jelatinler, tül parçaları ve hayal güçleri ile süsledikleri figürleri, makas ve bıçak kullanarak kuklaya dönüştüren çocuklar atölyenin sonunda tasarladıkları kuklaları gölge perdesinde canlandırarak hayallerini sahneye taşıyor.
Atölye Yürütücüsü: Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 60 dakika
Pera Müzesi'nde gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir ve rezervasyon gerekmektedir.
Cengiz Özek Hakkında
Geleneksel Türk tiyatrosu “Karagöz” üzerine yaptığı çalışmaları modern tiyatro kurallarıyla sentezleyen Cengiz Özek modern bir yaklaşımla yazdığı “Çöp Canavarı”, “Büyülü Ağaç” ve “Sihirli Lamba” adlı oyunlarla Türk gölge tiyatrosu Karagöz’e yeni bir bakış açısı kazandırdı. Yine Kukla oyunu olarak kaleme aldığı “Benim Küçük Yıldızım” isimli çocuk oyununu İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda dev kuklalarla ve siyah tiyatro tekniğinde sahneledi. Ayrıca hem yazıp hem oynadığı oyunları İstanbul, Trabzon, Sivas ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları'nda Cengiz Özek'in yönetmenliği ile sahnelerde oynanmaktadır. Kendi yazdığı, çevre sorunlarını konu alan Karagöz oyunlarıyla, beş kıtada düzenlenen kukla festivallerinde, bine yakın gösteri yaptı, konferanslar verdi, Karagöz üzerine yapım ve oynatım atölyeleri düzenledi. Çalışmalarından dolayı, çeşitli ülkelerde “En İyi Oyun”, “En İyi Aktör” gibi birbirinden farklı ödüller kazanan Özek, kurucusu olduğu “İstanbul Karagöz Kukla Vakfı” başkanlığını, “Uluslararası İstanbul Kukla Festivali” genel sanat yönetmenliğini, “İstanbul Kukla Müzesi-Tiyatrosu” kuruluş hazırlıklarını sürdürmektedir.
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...
Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)