Yaratıcı Kodlama ile Dijital Sanat

Pera Yetişkin

  • 14 Ekim 2024 / 19.00

Bilgisayarda sanat yapabilir miyiz? Bu soru yıllar içerisinde, pek çok sanatçıyı heyecanlandırmış ve kodlama ile basit geometrik şekillerden, yapay zeka ile hareket eden görsellere kadar geniş bir yelpazede eserler yaratılmasına olanak vermiştir. Atölyede katılımcılar, algoritmik sanatın öncülerinden Vera Molnár’ın eserlerine yorumlarını katarak onları yeniden üretiyor. Dijital kanvas üzerinde rastgele renkler ve simetriler oluşturan katılımcılar, sanatta yaratıcılığın kaynaklarını programlama ile keşfediyor.

Not: Katılımcıların programlama bilmesi beklenmemektedir. p5.js programlama dili internet üzerinden kullanılacaktır, katılımcıların tablet ya da bilgisayarlarına herhangi bir program kurmasına gerek yoktur.

Atölye Yürütücüsü: Tuğçe Bilgin Sonay
Kontenjan
: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL

Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir. 

Tuğçe Bilgin Sonay hakkında
Doktorasını hesaplamalı biyoloji alanında yaptıktan sonra New York Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu sırada dünyanın önde gelen sanat okullarından Pratt Enstitüsü’nde yaratıcı kodlama dersleri vermeye başladı. Şu an, İsviçre Zürih’te doçent olarak çalışan Sonay, bilim ve yoganın yanı sıra yaratıcı kodlama dersleri de vermektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.