Yaratıcı Kodlama ile Geometrik Desenler

Pera Yetişkin

  • 24 Mart 2024 / 14.00

Gelecek Hatıraları sergisini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, seramiklerin simetrik, tekrarlayan motiflerinden ilham alıyor. Doç. Dr. Selçuk Artut yürütücülüğünde gerçekleşen atölye kapsamında katılımcılar; sanat ve zanaat kavramlarının ortasında yükselen “geometrik sanatlar”ın geçmişi ve geometrik şekiller arasındaki karmaşık simetrik ilişkiler hakkında bilgi ediniyor. Atölyede pergel ve cetvel yardımıyla önce elle çizilen geometrik desenler, yaratıcı kodlama aracılığıyla bilgisayar ekranında işlenebilir hale geliyor. İnsan-bilgisayar etkileşiminin kullanıldığı atölye, matematiksel olarak analiz edilen geometrik motiflerin üretiminde kodlamanın kullanılmasına olanak tanıyor.

Not: Atölyeye bilgisayar ile katılma zorunluluğu yoktur. Uygulamayı kendi cihazlarında denemek isteyen katılımcılar yanlarında dizüstü bilgisayar getirebilir.

Atölye Yürütücüsü: Selçuk Artut
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 180 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Selçuk Artut hakkında
Doç. Dr. Selçuk Artut sanatsal çalışmalarında, insan-teknoloji ilişkilerinin teorik ve pratik boyutlarına odaklanıyor. Yedi kitabın yazarı ve bir kitabın editörü olan Artut, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı'nda Doçent olarak görev yapıyor ve ağırlıklı olarak Ses ve Etkileşim dersleri veriyor. Post-Rock Avant-Garde müzik grubu Replikas'ın bir üyesi olarak 1998'den beri çeşitli albümler yayınlamakta olan Artut, 2016 yılından beri yaratıcı kodlama ve canlı kodlama teknikleriyle işler üreten RAW adlı görsel-işitsel performans ikilisinin kurucularından.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi.