4 Eylül 2015
Pera Müzesi, film ve video etkinlikleri kapsamında küratörlüğünü Maybe Art Projects’in üstlendiği BYOB (Bring Your Own Beamer) etkinliğini sundu. 2010 yılından bu yana dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen BYOB, sanatçıların kendi ekipmanlarını getirip, bir geceliğine etkinlik alanına kurularak gösterim yaptıkları ve tüm işlerin bir arada gösterildiği bir video sergisi. Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen ikinci BYOB etkinliği, popüler ve ana akım sanat ortamına alternatif yönleriyle öne çıkan işlere yer verdi. Maybe Art Projects’in sunduğu seçkide yer alan sanatçılar: Zafer Akşit, Bahadır Arıcı, Nurhan Avcı, Eray Dinç, Lara Kamhi, Gizem Karakaş, Fikret Karaman, Onur Kemal Kösedağ, Nazlı Tuhera Moral, Ergin Soyal, Etem Şahin, Berkay Tuncay, Kubilay Ural, Müge Yıldız, Bahar Yürükoğlu, ve Wounded Wolf Press.
Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.
Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)