27 Eylül 2014
Pera Müzesi, film ve video etkinlikleri kapsamında küratörlüğünü Maybe Art Projects’in üstlendiği BYOB (Bring Your Own Beamer) etkinliğini sundu. 2010 yılından bu yana dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen BYOB, sanatçıların kendi ekipmanlarını getirip, bir geceliğine etkinlik alanına kurularak gösterim yaptıkları ve tüm işlerin bir arada gösterildiği bir video sergisi. Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen ikinci BYOB etkinliği, popüler ve ana akım sanat ortamına alternatif yönleriyle öne çıkan işlere yer verdi. Maybe Art Projects’in sunduğu seçkide yer alan sanatçılar: Zafer Akşit, Bahadır Arıcı, Nurhan Avcı, Eray Dinç, Lara Kamhi, Gizem Karakaş, Fikret Karaman, Onur Kemal Kösedağ, Nazlı Tuhera Moral, Ergin Soyal, Etem Şahin, Berkay Tuncay, Kubilay Ural, Müge Yıldız, Bahar Yürükoğlu, ve Wounded Wolf Press.
Pera Müzesi, film ve video etkinlikleri kapsamında “Göz Önünde: Kendin Çek Kendin Göster” başlıklı BYOB (Bring Your Own Beamer) etkinliğini sundu. Etkinlikte yer alan sanatçılar kendi projeksiyonlarını getirip, kendi gösterimlerini düzenlediler. BYOB (Bring Your Own Beamer) adıyla başlayan tek gecelik etkinlik, 2010 yılından bu yana dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenleniyor. Pera Müzesi Film ve Video program küratörü Fatma Çolakoğlu ve proje asistanı Ulya Soley tarafından derlenen geniş kapsamlı seçki, görsel ve işitsel olarak video sanatında güncel eğilimleri ele aldı. Özellikle İstanbul’un popüler ve ana akım sanat ortamına alternatif yönleriyle öne çıkan işlere yer veren bu seçki, deneysel ve avangardın henüz keşfedilmemiş sanatçılarını izleme imkânı sundu.
Sanatçılar: Yoel Meranda, Eytan İpeker, Volkan Şenozan, Serkan Ertekin, Deniz Tortum, Burak Çevik, Aylin Güngör, Can Eskinazi, Bengü Özakıncı, Serra Tansel.
Bu etkinlik uluslararası galeri ve kâr amacı gütmeyen kurumların katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan, tek kanallı video, 4 kanallı projeksiyon, video heykel ve enstalasyonların izlenebileceği Moving Image İstanbul video sanat fuarına paralel düzenlenmiştir.
Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)