Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

Salı - Cumartesi  10.00-19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00-18.00
Müze, pazartesi günleri kapalıdır.

Özel Günler
Müze, Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramlarının birinci günü ve her yıl 1 Ocak’ta kapalıdır.

Giriş Ücretleri

Tam: 25 TL
İndirimli: 10 TL
(12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üstü)
Grup: 20 TL (tek seferde 10 bilet ve üstü)

Ücretsiz: Pera Müzesi Dostları, gaziler, şehit ve gazilerin eşleri ve çocukları, engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri ve basın mensupları, çarşamba günleri öğrenciler, cuma günleri saat 18.00'dan sonra herkes Pera Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebilir.

Uzun Cuma
Pera Müzesi her cuma 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Genç Çarşamba
Pera Müzesi ziyareti ve Pera Film gösterimleri çarşamba günleri tüm öğrencilere ücretsiz.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.