Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

Salı - Cumartesi  10.00-19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00-18.00
Müze, pazartesi günleri kapalıdır.

Özel Günler
Müze, Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramlarının birinci günü ve her yıl 1 Ocak’ta kapalıdır.

Giriş Ücretleri

Tam: 50 TL
İndirimli: 25 TL
(12 yaş üstü öğrenciler, öğretim görevlileri, 60 yaş ve üstü)
Grup: 40 TL (tek seferde 10 bilet ve üstü)

Ücretsiz: Pera Müzesi Dostları, gaziler, şehit ve gazilerin eşleri ve çocukları, engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri ve basın mensupları, çarşamba günleri öğrenciler, cuma günleri saat 18.00'dan sonra herkes Pera Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebilir.

Uzun Cuma
Pera Müzesi her cuma 18.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Genç Çarşamba
Pera Müzesi ziyareti ve Pera Film gösterimleri çarşamba günleri tüm öğrencilere ücretsiz.

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!