#MMKDSohbetleri: Müzeciler Sahne Arkasını Anlatıyor
Müzelerde Güvenlik Sistemi

Söyleşi

13 Nisan 2016 / 18:30

Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği (MMKD), Pera Müzesi işbirliğiyle bir konuşma dizisi düzenliyor. Müzecilerin birbirini daha yakından tanıması amacıyla geliştirilen “#MMKDSohbetleri Müzeciler Sahne Arkasını Anlatıyor” serisinin bahar döneminin ikinci buluşmasında, müze güvenliği masaya yatırılıyor. Serinin bu etkinliğinde konuşmacı olarak Pera Müzesi İdari İşler Müdürü Gürkan Demirhan yer alıyor. Demirhan hem müzelerin olağan ritminin bir parçası olarak güvenlik görevlilerinin çalışmalarını hem de olağanüstü hallerde nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair yönetmelikleri değerlendiriyor.

Küratörler ve müzenin diğer ofis çalışanlarının aksine, ziyaretçilerle birebir iletişim kuran müze güvenlik görevlilerin, müzenin sağlamak istediği iletişim çalışmalarında da önemli bir parçası olduğu düşünüldüğünde, müze güvenliği alanının eserlerin korunmasından ziyaretçilerin memnuniyetine kadar uzanan oldukça geniş bir alanı kapsayabileceği tartışılıyor.

Etkinlik İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde gerçekleşecektir.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!