9 Taş, Ekin Bernay

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Ekin Bernay’ın 9 Taş (9 Stone) başlıklı performansı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergisine gönderme yapıyor. İzleyicilerin aktif rol alacağı bu performansta sanatçı Bernay, beden ilişkisini keşfetmek, beden özgürlüğü ve beden ağırlıkları konularına eğiliyor. Katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak olan bu performans, gün boyunca belirli seanslarda gerçekleştirildi.

Ekin Bernay hakkında

Performans sanatçısı, dans ve hareket psikoterapisti Ekin Bernay (d. 1987, Ankara) Londra’da yaşıyor. 19 yıldır dans eden ve Londra’da Sadlers Wells, The Place gibi önemli sahnelerde yer alan alan sanatçı, Bilkent Üniversitesi’nde İletişim ve Tasarım bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra lisansüstü eğitimini London College of Fashion’da Moda Endüstrisi Tasarım Yönetimi üzerine ve University of Roehampton’da Dans ve Hareket Psikoterapisi üzerine yaptı. Sanatçı kimliğinin yanı sıra dans terapisti olarak down sendromlu, otizmli bireylerle ve yetişkin ruh sağlığı alanında da çalışmaktadır.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular.

Yeniden Bak

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz.

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.