9 Taş, Ekin Bernay

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Ekin Bernay’ın 9 Taş (9 Stone) başlıklı performansı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergisine gönderme yapıyor. İzleyicilerin aktif rol alacağı bu performansta sanatçı Bernay, beden ilişkisini keşfetmek, beden özgürlüğü ve beden ağırlıkları konularına eğiliyor. Katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak olan bu performans, gün boyunca belirli seanslarda gerçekleştirildi.

Ekin Bernay hakkında

Performans sanatçısı, dans ve hareket psikoterapisti Ekin Bernay (d. 1987, Ankara) Londra’da yaşıyor. 19 yıldır dans eden ve Londra’da Sadlers Wells, The Place gibi önemli sahnelerde yer alan alan sanatçı, Bilkent Üniversitesi’nde İletişim ve Tasarım bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra lisansüstü eğitimini London College of Fashion’da Moda Endüstrisi Tasarım Yönetimi üzerine ve University of Roehampton’da Dans ve Hareket Psikoterapisi üzerine yaptı. Sanatçı kimliğinin yanı sıra dans terapisti olarak down sendromlu, otizmli bireylerle ve yetişkin ruh sağlığı alanında da çalışmaktadır.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular.

Yeniden Bak

Semboller

Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergimizde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyoruz.

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor.