9 Taş, Ekin Bernay

Performans

31 Mart - 2 Nisan 2017

Ekin Bernay’ın 9 Taş (9 Stone) başlıklı performansı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergisine gönderme yapıyor. İzleyicilerin aktif rol alacağı bu performansta sanatçı Bernay, beden ilişkisini keşfetmek, beden özgürlüğü ve beden ağırlıkları konularına eğiliyor. Katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak olan bu performans, gün boyunca belirli seanslarda gerçekleştirildi.

Ekin Bernay hakkında

Performans sanatçısı, dans ve hareket psikoterapisti Ekin Bernay (d. 1987, Ankara) Londra’da yaşıyor. 19 yıldır dans eden ve Londra’da Sadlers Wells, The Place gibi önemli sahnelerde yer alan alan sanatçı, Bilkent Üniversitesi’nde İletişim ve Tasarım bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra lisansüstü eğitimini London College of Fashion’da Moda Endüstrisi Tasarım Yönetimi üzerine ve University of Roehampton’da Dans ve Hareket Psikoterapisi üzerine yaptı. Sanatçı kimliğinin yanı sıra dans terapisti olarak down sendromlu, otizmli bireylerle ve yetişkin ruh sağlığı alanında da çalışmaktadır.

İlgili Proje

Yeniden Bak

Pera Müzesi, Performistanbul iş birliğiyle Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergilerinden ilham alan “Yeniden Bak” performans programını sundu. Sanatçılar İ. Ata Doğruel “Elçiler”, AslieMk “Yerinde” ve Ekin Bernay “9 Taş” başlıklı performanslarıyla Pera Müzesi’ndeki Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerine yeni bir bakış sundular.

Yeniden Bak

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Ev Sahibi <br>  Hakan Bıçakcı

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ev Sahibi
Hakan Bıçakcı

Pera Müzesi Blog, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) işbirliğiyle, “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli yeni ve tüyler ürpertici bir hikâye dizisi sunuyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”