Söyleşi
20 Aralık 2014 / 17:00
Gençlik Ateşi: Polonya’dan Sevgilerle programı kapsamında, Sen Tanrısın (You Are God) filminin yönetmeni Leszek Dawid ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Leszek Dawid, yönetmen ve senaryo yazarı. Dawid, Wrocław Üniversitesi İngiliz Filoloji Koleji ve Łódź’da bulunan Polonya Ulusal Film, Televizyon ve Tiyatro Okulu Yönetmenlik Departmanı’ndan mezun oldu. Dünya prömiyeri Venedik Film Festivali auteur kategorisinde yapılan ilk uzun metraj filmi Ki (Benim Adım Ki) ile çeşitli festivallerde pek çok ödül kazandı. Sen Tanrısın filmi hem Polonya’da hem de uluslararası platformlarda oldukça ilgi gördü.
15:00 Sen Tanrısın gösterimi
17:00 Yönetmen ile Söyleşi
Söyleşi ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.
Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.
Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)