Ahu Antmen

Sergi Turu

21 Ocak 2016 / 19:00

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü kapsamında serginin küratörü Ahu Antmen bir tur gerçekleştiriyor.

Ahu Antmen hakkında

Ahu Antmen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 20. yüzyıl sanatı üzerine Londra Üniversitesi Goldsmiths College’de, Türk Sanatında Yeni Arayışlar konulu doktora tezini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Antmen, 20. Yüzyıl Sanatı, Sanat Eleştirisi ve Kuramı, Çağdaş Sanat Pratiği ve Çağdaş Türk Sanatı konusunda dersler vermektedir. Yayımlanmış çalışmaları arasında Kimlikli Bedenler, 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar, Ali Teoman Germaner ve Hale Tenger monografileri ile editörlüğünü yaptığı Sanat/Cinsiyet: Sanat Tarihi ve Feminist Eleştiri kitapları bulunmaktadır.

Kontenjanımız dolmuştur. İlginize teşekkür ederiz.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL
(Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)   
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Süreli Sergi

Üryan, Çıplak, Nü

Üryan, Çıplak, Nü sergisi, yüzyıl başında gizli saklı ve tek tük, Cumhuriyet dönemindeyse yoğun olarak üretilen nü resimlerin izini sürerken, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan zihniyet dönüşümünün sanata yansıyan yönlerini bugünün penceresinden göstermeyi amaçladı. 

Üryan, Çıplak, Nü

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton <br> Funda Özlem Şeran

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton
Funda Özlem Şeran

Çölde gece sakindi. Fareler bile ortalıkta yoktu. Karanlığın içinde birkaç LED yanıp sönüyor, dönüp duran bir fanın sesi sonsuz boşluğu dolduruyordu. Sessizliği bölen konuşma hiçbir yere varmıyor gibiydi.