Sanatçı Söyleşisi ve Kitap Tanıtımı
5 Temmuz 2017 / 18:30
Pera Müzesi’nin düzenlediği Çiftdüşün: Çiftgörü sergisi kapsamında sanatçı Ali Kazma, küratör Alistair Hicks ile bir söyleşi için bir araya geliyor. Söyleşi, Kazma’nın sergide yer alan “House of Letters” adlı videosu ve bu videodan yola çıkarak Hicks tarafından kaleme alınan, tasarımı Ayşe Bozkurt tarafından yapılıp, Ayşe Umur'un katkıları ve desteğiyle Ofset Yapımevi tarafından basılan “A Voyage around Our Minds” kitabı üzerine gerçekleşecek.
Video sanatçısı Ali Kazma’nın çalışmaları dünyanın çeşitli yerlerindeki bienallerde ve sanat kurumlarında sergilendi. Yüksek lisans derecesini 1998’de New York’taki New School’dan alan sanatçı 2000’de İstanbul’a döndü, hala burada yaşıyor. Sanatçı Venedik, İstanbul, Sao Paolo, Curitiba, Selanik, Lyon ve Havana bienallerine katıldı. 2013 Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Rezistans adlı işi gösterildi. Yapıtlarını sergileyen kurumlardan bazıları: Çağdaş Sanat Müzesi, Lyon; ARTER, İstanbul; Lenbachhaus, Münih; MAXXI, Roma; Hirshhorn Müzesi, Washington DC; MEP, Paris.
Alistair Hicks “Küresel Sanat Pusulası” (Yapı Kredi Yayınları, 2015) ve Ali Kazma’ya odaklanan “A Voyage around Our Minds” (The Museum for New Art, Freiburg, 2017) kitaplarının yazarı. Uzun süre Deutsche Bank sanat koleksiyonunun şef küratörlüğünü yaptı. “School of London” (Londra Okulu), “New British Art in the Saatchi Collection” (Saatchi Koleksiyonu’ndaki Yeni Britanya Sanatı), “Contemporary Art at Deutsche Bank” (Deutsche Bank’ta Çağdaş Sanat) kitaplarının yazarı.
Görseller:
Ali Kazma, Rezistans Serisi / House of Letters, iki-kanallı video, 5 dakika, 2015
Sanatçının izniyle
Pera Café’de gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir.
Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.
Süreli Sergi
Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi. Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor. Ama saygınlığını yitirdi. Tıpkı sanat gibi o da kaidesinden aşağı yuvarlandı.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)