Ali Kazma

Sanatçı Söyleşisi ve Kitap Tanıtımı

5 Temmuz 2017

Pera Müzesi’nin düzenlediği Çiftdüşün: Çiftgörü sergisi kapsamında sanatçı Ali Kazma, küratör Alistair Hicks ile bir söyleşi için bir araya geliyor. Söyleşi, Kazma’nın sergide yer alan “House of Letters” adlı videosu ve bu videodan yola çıkarak Hicks tarafından kaleme alınan, tasarımı Ayşe Bozkurt tarafından yapılıp, Ayşe Umur'un katkıları ve desteğiyle Ofset Yapımevi tarafından basılan “A Voyage around Our Minds” kitabı üzerine gerçekleşecek.

Video sanatçısı Ali Kazma’nın çalışmaları dünyanın çeşitli yerlerindeki bienallerde ve sanat kurumlarında sergilendi. Yüksek lisans derecesini 1998’de New York’taki New School’dan alan sanatçı 2000’de İstanbul’a döndü, hala burada yaşıyor. Sanatçı Venedik, İstanbul, Sao Paolo, Curitiba, Selanik, Lyon ve Havana bienallerine katıldı. 2013 Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Rezistans adlı işi gösterildi. Yapıtlarını sergileyen kurumlardan bazıları: Çağdaş Sanat Müzesi, Lyon; ARTER, İstanbul; Lenbachhaus, Münih; MAXXI, Roma; Hirshhorn Müzesi, Washington DC; MEP, Paris.

Alistair Hicks “Küresel Sanat Pusulası” (Yapı Kredi Yayınları, 2015) ve Ali Kazma’ya odaklanan “A Voyage around Our Minds” (The Museum for New Art, Freiburg, 2017) kitaplarının yazarı. Uzun süre Deutsche Bank sanat koleksiyonunun şef küratörlüğünü yaptı. “School of London” (Londra Okulu), “New British Art in the Saatchi Collection” (Saatchi Koleksiyonu’ndaki Yeni Britanya Sanatı), “Contemporary Art at Deutsche Bank” (Deutsche Bank’ta Çağdaş Sanat) kitaplarının yazarı.

Görseller:
Ali Kazma, Rezistans Serisi / House of Letters, iki-kanallı video, 5 dakika, 2015
Sanatçının izniyle

Pera Café’de gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir.
Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Çiftdüşün
Çiftgörü

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi. Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor. Ama saygınlığını yitirdi. Tıpkı sanat gibi o da kaidesinden aşağı yuvarlandı.

Çiftdüşün <br>Çiftgörü

Diego’su, Meksika’sı, Nickolas’ı, Hasta Yatağından Yaptığı Eserleriyle: Frida Kahlo

Frida Kahlo, 6 Temmuz 1907’de Meksika’nın Coyoacán şehrinde dünyaya geldi. Bundan tam 47 yıl sonra aynı şehirde, çok sevdiği Meksika’sında ölmeden önce başından pek çok şey geçti.

Eski Ustalardan Pastişler

Pera Müzesi, metafizik sanatının kurucusu, 20. yüzyılın en sıradışı sanatçılarından birini, Giorgio de Chirico’yu ilk kez Türk sanatseverlerle buluşturuyor. Roma, Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle düzenlenen sergi, sanatçının yaklaşık 70 resim, 2 litografi serisi ve 10 heykeliyle kapsamlı bir içerik sunuyor.

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.