Küratörle Sergi Turu

7 Aralık 2017 / 18:00

Pera Müzesi, Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisinin açılışını küratör Nimfa Bisbe Molin ile gerçekleştirilecek bir tur ile yapıyor!

Sanat tarihindeki en eski ifade biçimlerinden biri olan portreyi, günümüz çağdaş sanat üretimleriyle yeniden ele alan sergi resim, fotoğraf, heykel ve videodan oluşuyor ve izleyicileri portrelerin toplumsal aynasında kendilerine bakmaya davet ediyor.

Nimfa Bisbe Molin
Nimfa Bisbe University of Barcelona’da sanat tarihi lisans eğitimi, University of Delaware’de ise sanat tarihi ve müzecilik üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. 1990 yılında ”la Caixa” Vakfı’na çağdaş sanat koleksiyonunun baş küratörü olarak dahil oldu. 2002 yılında ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun yönetimini devraldı ve o günden bu yana eser alımları, sergiler ve yayınlardan sorumlu. İspanya’da ve dünyanın dört bir yanında farklı projeler ve sergilerle koleksiyonun tanınır olmasını sağladı. Küratöryel çalışmaları içerisinde solo sergiler ve Omer Fast, Tony Oursler, Bestué and Vives, Botto & Bruno, Jeppe Hein, Pierre Huyghe, Nicolas Paris ve Soledad Sevilla gibi sanatçılara odaklanan çalışmalar yer alıyor.

Bana Bak!

Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi, sanat tarihindeki en eski ifade biçimlerinden biri olan portreyi, günümüz çağdaş sanat üretimleriyle yeniden ele aldı.

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Pera Film’in Amerikan deneysel sinemasının öncü kadın sanatçılarından Barbara Hammer’ın film ve videolarından retrospektif niteliğinde sunduğu Barbara Hammer
Beden Politikaları programı 19 Nisan - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Mütevazı Bir Evrenin Ontolojisi

Dört bölümlük ‘Söylenen Şeyler’ yazı serisinin sonuna geldik – bu hafta çömleğin kendisi dile geliyor, ve söyleyecek çok şeyi var!