Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk

Konser

4 Mayıs 2024 / 19.30

2009’dan bu yana sergileri ve etkinlikleriyle Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel köprüye katkı sağlayan Pera Müzesi, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kapsamında keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli ve piyanist Çağdaş Özkan’ın performans sergileyeceği “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” konserini sunuyor. 

Boris Belkin'in 2019'dan bu yana öğrencisi olan Mina Aoki-Girardelli’nin, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte keman resitali vereceği program; klasik müziğin devi Beethoven'dan Sarasate'nin virtüözitesine, Kreisler'in esprili salon minyatürlerinden Prokofiev'in rüya gibi, gerçeküstü dünyasına kadar çağlar boyunca keman repertuvarının farklı yönlerini keşfediyor.

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin bulunduğu katta gerçekleşecek konsere müze bileti alarak katılabilirsiniz. Oturma düzeni numarasızdır.

logo

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Cadıların Güneşi <br> Mehmet Berk Yaltırık

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Cadıların Güneşi
Mehmet Berk Yaltırık

Eylül güneşi altında, ziyadesiyle kızgın sac misali ateş saçan kayalıklardan geçiyorum. Uzaktan uzağa fark edilen çizgiler ve çatlamış kayalar haricine tek bir ağaç, tek bir ot yok.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.