Bir Arada
Selen Gülün & Konuk: Çağıl Kaya

Konser

23 Şubat 2024 / 19.30

Performans ve besteleri uluslararası ödüllere layık görülen besteci, piyanist, şarkı yazarı, vokalist ve eğitimci Selen Gülün’ün sahnesine müziğiyle düşlediği diyarlardan resimler çizmeye çalışan, disiplinler arası sanatçı Çağıl Kaya konuk oluyor.

Müziğin ritmine kapılmak isteyen herkesbir arada, ayakta…

Pera Café’de ayakta gerçekleşecek konserin biletleri 350 TL’dir. (Biletinizle bir şişe bira, bir kadeh şarap ya da bir adet meşrubat ücretsizdir.) Biletler, Biletix.com veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %20 indirim uygulanır.

Bir Arada Konserleri Hakkında

Pera Müzesi, güncel müzik sahnesinin güçlü kadın seslerini “Bir Arada” konserleri ile dinleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

Ayın son Cuma günü düzenlenen “Bir Arada” konserleri, müzik kariyerinde dikkat çeken isimlerle beraber olma imkânı sunuyor. Konsere katılan seyirciler, Uzun Cuma kapsamında 18.00 – 22.00 arasında müzeyi ücretsiz gezme olanağı da buluyor.

Konser serisi, Pera Müzesi ve kendi müziğinin peşinde, hikâyesini anlatmak isteyen genç kadınları destekleyen bir müzik ve teknoloji girişimi olan Beats by Girlz Türkiye iş birliğinde düzenleniyor.

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor.