Damir İmamović ve Muammer Ketencoğlu

Söyleşi

21 Ekim 2017 / 15:30

Müzisyen Damir İmamović ve Balkan müziği araştırmacısı, müzisyen Muammer Ketencoğlu bir söyleşi için bir araya geliyor. Söyleşi, Bosna-Sancak Kültür Günleri II kapsamında hazırlanan “Bosna Ezgileri” başlıklı Pera Film programına paralel olarak gerçekleştiriliyor.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda gösterilecek “Sevdah” filmi, izleyicileri ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor. Damir İmamović ve Muammer Ketencioğlu film gösteriminin ardından oditoryumda müzik üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiriyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik ardıl çeviri ile Boşnakça ve Türkçe dillerinde olacak.

iş birliğiyle

desteğiyle

Pablo Picasso Kimdir?

25 Ekim 1881’de Malaga, İspanya’da doğan Pablo Picasso’nun tam ismini yazmak yaklaşık iki satırınızı alıyor: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.