Damir İmamović

Konser

20 Ekim 2017 / 20:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri II kapsamında hazırlanan “Bosna Ezgileri” başlıklı Pera Film programına paralel bir Damir İmamović konseri gerçekleştiriyor.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda gösterilecek “Sevdah” filmi, izleyicileri ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor. Filmin başrol oyuncusu Damir İmamović, gösterimden önceki gün müzik meraklılarıyla buluşuyor.

Damir Imamović 1978 yılında Saraybosna’da (Bosna Hersek) dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da, kendini müziğe tam olarak felsefe okuduktan sonra adadı. 2004’te Farah Tahirbegović ile büyükbabası ve en önemli “sevdah” icracılarından Zaim Imamović’in monografisi üzerine çalıştı. O kitap sayesinde sevdah ve profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı; kısa zamanda kendi repertuarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Biletler tükendi - İlginize teşekkür ederiz.

iş birliğiyle

desteğiyle

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!