Damir İmamović

Konser

20 Ekim 2017 / 20:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri II kapsamında hazırlanan “Bosna Ezgileri” başlıklı Pera Film programına paralel bir Damir İmamović konseri gerçekleştiriyor.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda gösterilecek “Sevdah” filmi, izleyicileri ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor. Filmin başrol oyuncusu Damir İmamović, gösterimden önceki gün müzik meraklılarıyla buluşuyor.

Damir Imamović 1978 yılında Saraybosna’da (Bosna Hersek) dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da, kendini müziğe tam olarak felsefe okuduktan sonra adadı. 2004’te Farah Tahirbegović ile büyükbabası ve en önemli “sevdah” icracılarından Zaim Imamović’in monografisi üzerine çalıştı. O kitap sayesinde sevdah ve profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı; kısa zamanda kendi repertuarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Biletler tükendi - İlginize teşekkür ederiz.

iş birliğiyle

desteğiyle

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür.

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor.

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.