Elektronik Köprüler
Gürültü Nosyonu ve Dominick Fernow’un Sanatsal Üretimi

Çevrimiçi Konuşma ve Performans

14 Temmuz 2021 / 19.00

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe devam ediyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi AEVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor.

Serinin son etkinliğinde Ümit Üret konuşması ve performansında noise müziğe odaklanacak. Kompozisyonel süreçlerde müzik dışı tınıları/sonoriteleri yükseldikçe gürültü nosyonu da yükselmeye, kendini yer bulmaya başladı. Farklı teknikler ve duyuş açılarının gelişmesiyle yorumlamanın skalası genişledi ve ses alanından çıkarak edebiyat, felsefe, sosyoloji gibi diğer alanlara da sıçradı. Ümit Üret, konuşmasında ses alanından bir değerlendirmeye yoğunlaşacak ve noise müziğin tarihsel gelişimini, dinleyenlerce değerlendirilmesini çevresel ve bireysel ölçekte konu edecek. Nesne ve özne odaklı yaklaşımın bahsi geçen yorumlamaya getirdiği yeni yollar değişimi daha iyi anlayabilmek için yardımcı unsurlar olacak. Hospital Productions plak şirketi ve kurucusu Dominik Fernow’un (Prurient) sanatsal pratiğine bu bilgiler ışığında odaklanırken, Fernow ve plak şirketinin noise müziğe getirdiği yeni soluğu etik ve estetik açıdan değerlendirmeye alacak.

Pera Müzesi Youtube kanalında gerçekleşecek konuşma Türkçedir.

Ümit Üret, 1987 yılında Ankara’da doğdu ve ilk-orta-lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yarı zamanlı keman ve gitar eğitimi gördü. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde tamamladı. Açık Alan, ppqqmm, A.I.D gibi oluşumlar bünyesinde yer alıyor. AidZine’da yazıları yayınlandı. Ortaklarıyla beraber Radyo Modyan’da bankpank adlı programı sürdürüyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.