Etel Adnan: Hayatı, Eseri, Şehirleri
Simone Fattal, Jean Frémon, Lamia Joreige ve Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

2 Haziran 2021 / 18:30

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ilk etkinliğinde en yakınları, Etel Adnan’ın hayatı, eserleri ve şehirleri üzerine sohbet edecek.

Serginin eş küratörü ve Etel Adnan’ın hayat arkadaşı sanatçı Simone Fattal, galericisi ve dostu Jean Frémon ile zaman zaman birlikte ürettiği sanatçı dostu Lamia Joreige, serginin diğer eş küratörü Serhan Ada moderatörlüğünde tanıdıkları Etel’den söz edecek. Paris’de yaşayan ve Adnan’ın gündelik hayatına dahil olan üç konuşmacı, Etel Adnan’ın üretimine, yaşadığı şehirler, Beyrut, Paris, San Francisco (ama aynı zamanda Skopelos ve İzmir…), insanlar, dağlar, deniz, sis, düşünceler vb. dolayımında yakından bir bakış sunacak.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon Formu

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.