Etel Adnan: Hayatı, Eseri, Şehirleri
Simone Fattal, Jean Frémon, Lamia Joreige ve Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

2 Haziran 2021 / 18:30

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ilk etkinliğinde en yakınları, Etel Adnan’ın hayatı, eserleri ve şehirleri üzerine sohbet edecek. 

Serginin eş küratörü ve Etel Adnan’ın hayat arkadaşı sanatçı Simone Fattal, galericisi ve dostu Jean Frémon ile zaman zaman birlikte ürettiği sanatçı dostu Lamia Joreige, serginin diğer eş küratörü Serhan Ada moderatörlüğünde tanıdıkları Etel’den söz edecek. Paris’de yaşayan ve Adnan’ın gündelik hayatına dahil olan üç konuşmacı, Etel Adnan’ın üretimine, yaşadığı şehirler, Beyrut, Paris, San Francisco (ama aynı zamanda Skopelos ve İzmir…), insanlar, dağlar, deniz, sis, düşünceler vb. dolayımında yakından bir bakış sunacak.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon Formu

"Mimarlık ile Dans"

"Mimarlık ile Dans"

Sanırım Frank Zappa (bazıları bunu Laurie Anderson’ın söylediğini iddia ediyor) bir söyleşisinde “müzik üzerine yazmak mimarlık ile dans etmeye benzer” demiş. 

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm,  Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm, Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Nobel Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinde iki çarpıcı yapıtıyla yer alan sanatçı Barbara Kruger’ın yaşamı ve yapıtlarına yakından bakıyoruz.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!