Etel Adnan: Hayatı, Eseri, Şehirleri
Simone Fattal, Jean Frémon, Lamia Joreige ve Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

2 Haziran 2021 / 18:30

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ilk etkinliğinde en yakınları, Etel Adnan’ın hayatı, eserleri ve şehirleri üzerine sohbet edecek.

Serginin eş küratörü ve Etel Adnan’ın hayat arkadaşı sanatçı Simone Fattal, galericisi ve dostu Jean Frémon ile zaman zaman birlikte ürettiği sanatçı dostu Lamia Joreige, serginin diğer eş küratörü Serhan Ada moderatörlüğünde tanıdıkları Etel’den söz edecek. Paris’de yaşayan ve Adnan’ın gündelik hayatına dahil olan üç konuşmacı, Etel Adnan’ın üretimine, yaşadığı şehirler, Beyrut, Paris, San Francisco (ama aynı zamanda Skopelos ve İzmir…), insanlar, dağlar, deniz, sis, düşünceler vb. dolayımında yakından bir bakış sunacak.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon Formu

Félix Ziem’in Beş Çarpıcı İstanbul Manzarası

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’in eserleri Işık Denizinde Bir Gezgin sergisiyle Pera Müzesi’nde.

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.