Etel Adnan: Müzik İçin Yazmak
Gavin Bryars, Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

24 Haziran 2021 / 16:00

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ikinci etkinliğinde Gavin Bryars ve Serhan Ada, sanatçının edebiyat ve müzikle kurduğu ilişkiyi ele aldıkları bir çevrimiçi sohbet gerçekleştirecekler.

Sekiz şiiri bir araya getirdiği Adnan Songbook’un yaratıcısı, İngiliz besteci ve müzisyen Gavin Bryars’ın konuk olacağı söyleşide Bryars, Etel Adnan’ın yazıları ile kurduğu derin ilişkiden, edebiyat ve müzik alanında birlikte hayata geçirdikleri projelerden söz edecek. Sohbet, Etel Adnan’ı resimleri kadar yazıları üzerinden de incelemiş olan, en değerli yapıtlarından Arap Kıyameti ve yakında yayımlanacak derleme kitabı için üç düz yazısını Türkçe’ye kazandıran, serginin eş küratörü Serhan Ada eşliğinde gerçekleşecek.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon formu

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor.