Etgar Keret ile Söyleşi

Söyleşi

17 Mayıs 2022 / 20.30

Pera Film, Türkiye'de ilk kez öykücü, sinemacı ve senarist kimliğiyle tanıdığımız Etgar Keret’in yönetmenliğini yaptığı, öykülerinden uyarlanmış dizi ve filmlerden oluşan retrospektif niteliğinde bir program sunuyor. Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret programı, yakın bir arkadaşının intiharının kendisini yazarlığa itmesinden, öykülerinin doğallık içinde bunca sarsıcı olmasına ve kendi hayatında yaşanan gerçek olayları nasıl kurguya dönüştürdüğüne, Keret’e ve üretim süreçlerine dair pek çok keşif alanı sunuyor. 11 - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek program Keret’in dünyasında gezinmenin keyfini yaşatacak dizi ve filmleri hem fiziksel hem de çevrimiçi gösterimlerle bir araya getiriyor.

Denizanası filminin 17 Mayıs Salı günü saat 19:00’daki gösteriminin ardından Etgar Keret ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

1967 yılında İsrail'in Ramat Gan şehrinde doğan Etgar Keret, İsrail’deki genç neslin en popüler yazarı olmasının yanı sıra uluslararası bir üne de sahip. Eserleri, New York Times, Le Monde, The New Yorker, The Guardian, The Paris Review ve Zoetrope gibi daha birçok yerde yayınlandı ve hikayeleri 40'tan fazla kısa filme ilham verdi. Yaşamına Tel Aviv'de devam eden Keret, Negev Ben-Gurion Üniversitesi'nde ders veriyor. Book Publishers Association tarafından birçok kez Platin Ödül’e layık görüldü. 2007 yılında Keret ve Shira Geffen, Cannes Film Festivali'nde Denizanası filmiyle "Camera d'Or” (Altın Kamera) Ödülü'nü ve Fransız Sanatçılar ve Yazarlar Birliği'nden En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Keret'in kitapları 42 dile çevrildi ve 45 ülkede yayımlandı.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur. 

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar.