Etgar Keret ile Söyleşi

Söyleşi

17 Mayıs 2022 / 20.30

Pera Film, Türkiye'de ilk kez öykücü, sinemacı ve senarist kimliğiyle tanıdığımız Etgar Keret’in yönetmenliğini yaptığı, öykülerinden uyarlanmış dizi ve filmlerden oluşan retrospektif niteliğinde bir program sunuyor. Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret programı, yakın bir arkadaşının intiharının kendisini yazarlığa itmesinden, öykülerinin doğallık içinde bunca sarsıcı olmasına ve kendi hayatında yaşanan gerçek olayları nasıl kurguya dönüştürdüğüne, Keret’e ve üretim süreçlerine dair pek çok keşif alanı sunuyor. 11 - 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek program Keret’in dünyasında gezinmenin keyfini yaşatacak dizi ve filmleri hem fiziksel hem de çevrimiçi gösterimlerle bir araya getiriyor.

Denizanası filminin 17 Mayıs Salı günü saat 19:00’daki gösteriminin ardından Etgar Keret ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

1967 yılında İsrail'in Ramat Gan şehrinde doğan Etgar Keret, İsrail’deki genç neslin en popüler yazarı olmasının yanı sıra uluslararası bir üne de sahip. Eserleri, New York Times, Le Monde, The New Yorker, The Guardian, The Paris Review ve Zoetrope gibi daha birçok yerde yayınlandı ve hikayeleri 40'tan fazla kısa filme ilham verdi. Yaşamına Tel Aviv'de devam eden Keret, Negev Ben-Gurion Üniversitesi'nde ders veriyor. Book Publishers Association tarafından birçok kez Platin Ödül’e layık görüldü. 2007 yılında Keret ve Shira Geffen, Cannes Film Festivali'nde Denizanası filmiyle "Camera d'Or” (Altın Kamera) Ödülü'nü ve Fransız Sanatçılar ve Yazarlar Birliği'nden En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı. Keret'in kitapları 42 dile çevrildi ve 45 ülkede yayımlandı.

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor. 

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!