Form Olarak Zaman Üzerine Çözümsel Yaklaşımlar
Şeref Erol

Konuşma

28 Şubat 2019 / 18:30

Sanatçı ve akademisyen Şeref Erol, Zaman Değişmeli sergisi kapsamında gerçekleştireceği konuşmasında "tesislerimizin, diğer bir deyişle tasarımlarımızın ya da kurgularımızın olanağı olarak zaman" kavrayışımızı, formel bilimler (mantık, matematik) ve felsefe bağlamında, kimi düşünsel süreçleri ilişkilendirerek ele alacak. Erol'un zaman formu bağlamında ele alacağı düşünsel süreçler; Kant'ın kritiği üzerinden, Kant öncesi ile sonrası felsefi ve bilimsel kavrayışlar olarak ifade edilebilir.

Şeref Erol hakkında

1975 doğumlu Şeref Erol, 2005 yılından bugüne Sanat Tanımı Topluluğu olanağında sanat ve kuramsal çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılından bu yana Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde kurduğu Sanat Tanımı Topluluğu dayanaklı, "Metin ve Çözümsel Sanat Atölyesi" derslerini yürütüyor. Erol, yaklaşık bir yıldır Mersin’de, "Sanat Tanımı Topluluğu"nun kavramsal sanat etkinlikleri formuna doğrudan gönderme yapan, "Çözümsel Sanat Topluluğu"nun çözümsel sanat etkinliklerinin katılımcıya açık çalışmalarını, topluluğun sürekli belirli katılımcısı olan Elif Kılıçdoğan ile birlikte gerçekleştiriyor.

Görsel künyesi:
Raqs Media Collective
Tekrar-koş, 2013
Tek ekranlı gerçek-boyutlu video projeksiyonu: Henri Cartier Bresson’un 1948’de Şangay’daki bir banka hücumunu gösteren fotoğrafının yeniden canlandırması
Tekrarlı gösterim
Sanatçı ve Frith Street Gallery, Londra’nın izniyle

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Zaman Değişmeli

Zaman Değişmeli sergisi, jeopolitik bağlamda kontrol altında tutulan zaman algımızı sorguladı. Sergide yer alan üç sanatçı, bugün pek çok sistem tarafından dayatılan çizgisel zaman anlayışına alışılagelmişin dışında bir bakış sundu.

Zaman Değişmeli

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.