Geç Antik Çağ ve Bizans Ağırlık ve Ölçüleri Semineri

Seminer

7 Ekim 2023 / 10.00

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik Geç Antik Çağ ve Bizans Ağırlık ve Ölçüleri Semineri sunuyor. Seminer, Geç Antik Çağ ve Bizans ekonomisi, ticareti ve kültürü üzerine çalışan genç araştırmacılara, dönemin alışveriş ve ticaretine yönelik yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.

Bir gün sürecek yoğun program, seminer ve atölye çalışmalarından oluşuyor. Programın birinci bölümü Geç Antik Çağ ve Bizans ağırlık ve ölçüleri üzerine teorik bilgilere odaklanırken, ikinci bölümde ise müze koleksiyonunda yer alan dönemin pazar yeri aletleri detaylı atölye çalışmalarıyla inceleniyor.

Geç Antik Çağ ve Bizans Ağırlık ve Ölçüleri Semineri, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze gerçekleşecektir. Program dili Türkçedir. Program ücretsiz olup şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir.

Detaylı seminer programı ve başvuru koşullarını görmek için tıklayınız.

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Dünyayı bir avuç birimle ölçmeye çalışmak onu zihnen inşa edebilmeyi de beraberinde getirdi. Keşfin ölçüsü mitlere karıştıkça, ölçmek ve tartmak fiziksel bir deneyimin ötesinde bilimin, kâinatın ve bilinenin ötesini merak eden insanın, kendini ifade etme becerisinin önemli bir aracı oldu.

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi.

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.