Geç Roma ve Bizans Sikkeleri Semineri II

Seminer

9 Mart 2024 / 10.00

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisansüstü öğrencilerine yönelik Geç Roma ve Bizans Sikkeleri Semineri düzenliyor. Nümismatik bilimini disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan seminer, Geç Roma ve Erken Bizans dönemi arkeolojisi, tarihi, sanatı ve kültürü üzerine çalışan genç araştırmacılara sikkeler üzerine teorik ve pratik altyapı sağlamayı amaçlıyor.

Bir gün sürecek yoğun program, seminer ve atölye çalışmasından oluşuyor. Programın birinci bölümünde Doç. Dr. Aliye Erol, Geç Roma ve Bizans sikkelerine ilişkin teorik bir seminer verecek. İkinci bölümde ise Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağışlanan Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu’nda yer alan dönemin sikkeleri üzerinden uygulamalı nümismatik atölye çalışması gerçekleşecek.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze gerçekleşecek seminerin dili Türkçedir. Program ücretsizdir, şehir dışından geleceklerin konaklama ve ulaşım masraflarını karşılamaları gerekir. 

Başvuru ve program detayları için tıklayın!

Süreli Sergi

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Dünyayı bir avuç birimle ölçmeye çalışmak onu zihnen inşa edebilmeyi de beraberinde getirdi. Keşfin ölçüsü mitlere karıştıkça, ölçmek ve tartmak fiziksel bir deneyimin ötesinde bilimin, kâinatın ve bilinenin ötesini merak eden insanın, kendini ifade etme becerisinin önemli bir aracı oldu. 

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!