Geç Roma ve Bizans Sikkeleri Semineri II

Seminer

9 Mart 2024 / 10.00

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında lisansüstü öğrencilerine yönelik Geç Roma ve Bizans Sikkeleri Semineri düzenliyor. Nümismatik bilimini disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alan seminer, Geç Roma ve Erken Bizans dönemi arkeolojisi, tarihi, sanatı ve kültürü üzerine çalışan genç araştırmacılara sikkeler üzerine teorik ve pratik altyapı sağlamayı amaçlıyor.

Bir gün sürecek yoğun program, seminer ve atölye çalışmasından oluşuyor. Programın birinci bölümünde Doç. Dr. Aliye Erol, Geç Roma ve Bizans sikkelerine ilişkin teorik bir seminer verecek. İkinci bölümde ise Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağışlanan Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu’nda yer alan dönemin sikkeleri üzerinden uygulamalı nümismatik atölye çalışması gerçekleşecek.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze gerçekleşecek seminerin dili Türkçedir. Program ücretsizdir, şehir dışından geleceklerin konaklama ve ulaşım masraflarını karşılamaları gerekir.

Başvuru ve program detayları için tıklayın!

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Dünyayı bir avuç birimle ölçmeye çalışmak onu zihnen inşa edebilmeyi de beraberinde getirdi. Keşfin ölçüsü mitlere karıştıkça, ölçmek ve tartmak fiziksel bir deneyimin ötesinde bilimin, kâinatın ve bilinenin ötesini merak eden insanın, kendini ifade etme becerisinin önemli bir aracı oldu.

Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Bir Hançer Tarihi

Manzaralar, baskılar ve illüstrasyonlar yapan Henryk Weyssenhoff, yaratıcı enerjisinin büyük bölümünü Belarus’un, Litvanya’nın ve Samogitya’nın gerçekçi manzaralarını yapmaya harcadı.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.