“Geleceği Kazmak”
Bahia Shehab

Sanatçı Konuşması

9 Haziran 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Haziran – 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle düzenlediği 4. Jameel Ödülü sergisi kapsamında, serginin sanatçılarından Bahia Shehab ile “Geleceği Kazmak” başlıklı bir sanatçı konuşması düzenliyor.

Bahia Shehab hakkında
Bahia Shehab, yarı Lübnanlı yarı Mısırlı bir sanatçı, tasarımcı ve sanat tarihçisi. American University in Cairo'nun grafik tasarım programının kurucusu, görsel kültürler programının yöneticisi ve tasarım profesörü. Sanat yapıtları, Kanada, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Lübnan, Fas, BAE ve ABD'daki sergilerde, galerilerde ve sokaklarda sergilendi. Mısır ayaklanması esnasında ürettiği sokak sanatı işlerinin yer aldığı Nefertiti's Daughters adlı belgesel, 2015 yılında gösterildi. "A Thousand Times NO: The Visual History of Lam-Alif" adlı kitabı 2010 yılında yayımlandı ve aynı isimdeki sanat yapıtı 2016 yılında V&A'in Jameel Prize'ının kısa listesine girdi. 2012 TED Fellow'u ve 2016 TED Senior Fellow'udur. Bahia, 2013 ve 2014 yıllarında BBC'nin 100 Women seçkisinde yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

iş birliğiyle

4. Jameel Ödülü

Pera Müzesi, İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü töreni ve sergisine ev sahipliği yaptı.

4. Jameel Ödülü

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur.

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.