“Geleceği Kazmak”
Bahia Shehab

Sanatçı Konuşması

9 Haziran 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Haziran – 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle düzenlediği 4. Jameel Ödülü sergisi kapsamında, serginin sanatçılarından Bahia Shehab ile “Geleceği Kazmak” başlıklı bir sanatçı konuşması düzenliyor.

Bahia Shehab hakkında
Bahia Shehab, yarı Lübnanlı yarı Mısırlı bir sanatçı, tasarımcı ve sanat tarihçisi. American University in Cairo'nun grafik tasarım programının kurucusu, görsel kültürler programının yöneticisi ve tasarım profesörü. Sanat yapıtları, Kanada, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Lübnan, Fas, BAE ve ABD'daki sergilerde, galerilerde ve sokaklarda sergilendi. Mısır ayaklanması esnasında ürettiği sokak sanatı işlerinin yer aldığı Nefertiti's Daughters adlı belgesel, 2015 yılında gösterildi. "A Thousand Times NO: The Visual History of Lam-Alif" adlı kitabı 2010 yılında yayımlandı ve aynı isimdeki sanat yapıtı 2016 yılında V&A'in Jameel Prize'ının kısa listesine girdi. 2012 TED Fellow'u ve 2016 TED Senior Fellow'udur. Bahia, 2013 ve 2014 yıllarında BBC'nin 100 Women seçkisinde yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

iş birliğiyle

4. Jameel Ödülü

Pera Müzesi, İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü töreni ve sergisine ev sahipliği yaptı.

4. Jameel Ödülü

Marcel Duchamp’ın Bisiklet Tekerleği

1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton <br> Funda Özlem Şeran

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton
Funda Özlem Şeran

Çölde gece sakindi. Fareler bile ortalıkta yoktu. Karanlığın içinde birkaç LED yanıp sönüyor, dönüp duran bir fanın sesi sonsuz boşluğu dolduruyordu. Sessizliği bölen konuşma hiçbir yere varmıyor gibiydi.

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.