“Geleceği Kazmak”
Bahia Shehab

Sanatçı Konuşması

9 Haziran 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Haziran – 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle düzenlediği 4. Jameel Ödülü sergisi kapsamında, serginin sanatçılarından Bahia Shehab ile “Geleceği Kazmak” başlıklı bir sanatçı konuşması düzenliyor.

Bahia Shehab hakkında
Bahia Shehab, yarı Lübnanlı yarı Mısırlı bir sanatçı, tasarımcı ve sanat tarihçisi. American University in Cairo'nun grafik tasarım programının kurucusu, görsel kültürler programının yöneticisi ve tasarım profesörü. Sanat yapıtları, Kanada, Çin, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Lübnan, Fas, BAE ve ABD'daki sergilerde, galerilerde ve sokaklarda sergilendi. Mısır ayaklanması esnasında ürettiği sokak sanatı işlerinin yer aldığı Nefertiti's Daughters adlı belgesel, 2015 yılında gösterildi. "A Thousand Times NO: The Visual History of Lam-Alif" adlı kitabı 2010 yılında yayımlandı ve aynı isimdeki sanat yapıtı 2016 yılında V&A'in Jameel Prize'ının kısa listesine girdi. 2012 TED Fellow'u ve 2016 TED Senior Fellow'udur. Bahia, 2013 ve 2014 yıllarında BBC'nin 100 Women seçkisinde yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.

iş birliğiyle

4. Jameel Ödülü

Pera Müzesi, İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü töreni ve sergisine ev sahipliği yaptı.

4. Jameel Ödülü

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.