Fabio Benzi

Küratörle Söyleşi

24 Şubat 2016 / 18:30

Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi sergisi kapsamında küratör Fabio Benzi ile gerçekleşecek söyleşi, 20. yüzyılın en sıra dışı isimlerinden biri ve metafizik sanatın kurucularından Giorgio de Chirico'yu ele alıyor. Benzi sanatçının, 1909 tarihli en erken yapıtlarından 1970'lerin sonuna uzanan sanat hayatının sonuna kadar farklı dönemlerden yapıtların yer aldığı seçki aracılığıyla, Nietzsche ve Schopenhauer'a dayanan düşünce kaynaklarını, erken dönem İtalyan ustalarının eserleriyle olan ilişkisini ve metafiziğe dair esin kaynaklarını sunuyor.

Fabio Benzi Hakkında
1958'de Roma'da doğan Fabio Benzi, Chieti-Pescara'daki Gabriele d'Annunzio Üniversitesi’nde Çağdaş Sanat Tarihi profesörü. 19. yüzyılın ikinci yarısı ve 20. yüzyıl sanatları, özellikle Art Nouveau, Art Déco, Fütürizm, Valori Plastici gibi dönemin belli başlı akımları üzerine çeşitli araştırmalar yaptı, kitaplar yayımladı. Yayımları arasında Liberty e Déco.Cinquant'anni di stile italiano 1890-1940 (2007), Futurismo (2007), Arte in Italia tra due guerre (2013) bulunuyor. Le Scuole Romane (Galleria Comunale d'Arte Moderna, Verona 1988), Giorgio de Chirico (Palazzo delle Esposizioni, Roma 1992), Art in Italy from Symbolism to Scuola Romana (European Academy for the Arts, Londra 1996-1997), Futurism 1909-1944 (Guggenheim Museum New York, 2014) sergilerinin küratörlüğünü yaptı. 1992-1993 arasında Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı bilimsel komisyonunda yer aldı, 1992-2001 arasında, Galleria Comunale d'Arte Moderna di Anticoli Corrado'un yöneticiliğini yürüttü.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır.
Konuşma dili İtalyanca olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Giorgio de Chirico

Pera Müzesi, metafizik sanatın kurucusu, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından birini, Giorgio de Chirico’yu ilk kez Türk sanatseverlerle buluşturdu.

Bir Hançer Tarihi

Manzaralar, baskılar ve illüstrasyonlar yapan Henryk Weyssenhoff, yaratıcı enerjisinin büyük bölümünü Belarus’un, Litvanya’nın ve Samogitya’nın gerçekçi manzaralarını yapmaya harcadı.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık.