Kristal Berraklığı Çevrimiçi Sergi Turu

Çevrimiçi Sergi Turu

3 Mart 2021 / 14:00

Pera Müzesi, TEMA Vakfı ile yaptığı iş birliği kapsamında Kristal Berraklığı sergisi için çevrimiçi rehberli turlar düzenliyor. TEMA Vakfı’na yapılacak bağış karşılığında katılınabilecek turda sergi, rehber eşliğinde üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Elena Sorokina küratörlüğünde hazırlanan Kristal Berraklığı sergisinde, şifa, büyü, hafıza, süreç, ekoloji, iş birliği, kontrol, insan doğa ilişkisi, internet kültürü, pandemi gibi birçok konuya değinen eserler yer alıyor. Farklı coğrafyalardan 20 sanatçı eserleriyle, neredeyse kusursuz saydamlıktan tam matlığa kadar farklı özellikler taşıyan kristallerden ilham alıyor; ve mineralleri bilimsel, felsefi, kültürel, sosyo ekonomik veya sembolik bağlamlarda inceliyor.

Rehberli sergi turlarına katılım için izlenecek adımlar:

- TEMA Vakfı’na web sitesi üzerinden, elektronik sertifika alma tercihiyle ilerleyerek 3 adet fidan bağışı (40 TL) yapın. Bağış yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Elektronik bağış sertifikanız e-posta adresinize ulaştıktan sonra rezervasyon formunu doldurun ve TEMA Vakfı Fidan Bağışı Sertifika No alanına e-sertifikanızın altında yer alan sertifika numaranızı girin. Rezervasyon formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Katılım onayınızın ardından, sergi turu katılımı için gereken bağlantı etkinlik günü e-posta olarak iletilecektir. Etkinlik dili Türkçedir.

Süre: 45’’

Görsel:
Hale Tenger
Kırılgan Kavrayış, 2020
Yerleştirmeden görüntü
Müzik ve ses: Serdar Ateşer ve Hakan Kurşun
Müzik: 17’35”

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli

Pera Müzesi Blog’un Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABISAD) iş birliğiyle sunduğu “Gece Yarısı Hikayeleri”, bu kez de “Tekno-Distopya” serisiyle devam ediyor! FABİSAD üyesi yazarların Pera Müzesi’nin Katherine Behar: Veri Girişi sergisindeki eserlerden ilhamla yazdıkları hikâyeler sergi boyunca yayınlanacak!

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.