Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri II

Seminer

28 Eylül 2024 / 10.00

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri sunuyor. Osmanlı döneminde İznik’ten sonra en önemli seramik üretim merkezi olan Kütahya’da üretilen seramikleri disiplinlerarası bir programla ele alan seminer; müzecilik, sanat tarihi ve kültür tarihini bir araya getiriyor. Genç araştırmacılara Kütahya seramikleri üzerine yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.

Bir gün sürecek seminer ve atölye çalışmalarından oluşan programın ilk kısmında Kütahya seramiklerine odaklanılıyor. Kütahya seramiklerinin 18. yüzyıldan günümüze uzanan sanatsal gelişimi ile Osmanlı kültüründeki yeri ve önemi incelenirken, ikinci kısmında ise uygulamalı çalışmalar yer alıyor. Seramikler, temel müzecilik eğitimi çatısı altında vaka çalışmaları ve atölyelerle inceleniyor. Eserlerin belgelenmesi ve müzede koleksiyon yönetimi Kütahya seramikleri özelinde değerlendiriliyor. 

Kütahya Seramikleri ve Müzecilik Semineri İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program dili Türkçedir.
Program ücretsizdir, şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılamaları gerekmektedir. 

Detaylı seminer programı ve başvuru koşullarını görmek için tıklayınız.

Süreli Sergi

Kahve Molası

“Sihirli Meyve” olarak Etiyopya’da keşfedilen ve 15. yüzyılda Yemen’den Osmanlı topraklarına ulaşan kahve, kısa zamanda yaygınlaşmış, itibarlı bir içecek olarak sarayda ve zengin evlerinde yerini almış, etrafında ritüeller şekillenmeye başlamış ve sosyal hayatın gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. 

Kahve Molası

Türkiye’den Jameel Ödülü’ne Aday Olmuş Beş Sanatçı

Türkiye’den Jameel Ödülü’ne Aday Olmuş Beş Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”